BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gelin takılarla sevgilisine kaçtı!

16 yaşındaki genç kız bir hafta önce tanıştığı bir delikanlıyla evlenmeye karar verdi. Kına gecesi yapıldı ama sonra gelin yok oldu.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesinde, 18 yaşındaki Sevda Ergin, 16 yaşındaki bir gençle evlilik hazırlığı yaparken kına gecesinde başka birine kaçtı.

Düğünden bir gün önce yaşanan ilginç olay Buca'nın Gediz Mahallesi'nde meydana geldi. Anne ve babası dört yaşındayken ayrılan ve babaannesi Fatma Ergin (78) ile birlikte yaşayan Sevda Ergin, iddiaya göre yaklaşık bir hafta önce tanıştığı 16 yaşındaki gençle evlenmeye karar verdi.

Aileler kısa süre içinde kına gecesi ve düğün yapmak için anlaştı. Dün akşam kız tarafının evinde kına gecesi yapıldı. Tokat'tan geldikleri öğrenilen damadın ailesi, gelinlerine kına gecesinde beş bilezik, küpe ve saat taktı.

Kına gecesinin bitmesinin ardından damat tarafı ve misafirler evden ayrıldı. Gecenin ardından evde 78 yaşındaki babaanne Fatma Ergin ile gelin Sevda Ergin kaldı. Bu sırada eve gelen kişiler düğüne bir gün kala gelin Sevda Ergin'i kaçırarak kayıplara karıştı. Genç kızın Melih isimli kişiyle birlikte kına gecesinde takılan takıları da alarak gönüllü olarak gittiği iddia edildi.

Hurdacılık yapan 37 yaşındaki baba Hayati Ergin'in kızının annesiyle yıllar önce boşanarak başka biriyle evlendiği öğrenildi. Genç kızın daha önce de evden kaçtığı belirlenirken ailenin kızlarını evlendireceği 16 yaşındaki damadın ismini bilmemesi de dikkat çekti.

Olaydan henüz damat tarafının haberinin olmadığı belirtildi.