BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Rusyadan fiyasko füze denemesi

Rusya nükleer kapasitesini modernize etmek için Buluva model nükleer başlık taşıyabilen füze denemelerine devam ediyo

Abone ol

Sabah saatlerinde Beyaz Deniz'de bulunan Dmitri Donskoy denizaltından fırlatılan Bulava füzesinin başarısız olduğu belirtildi. Deneme ile ilgili detay bilgi verilmedi.

Kommersant ve Vedomosti gazetelerinin Savunma Bakanlığı'ndan edindikleri bilgiye göre, dokuzuncu kez başarısız olan Bulava'lar için şimdiye kadar 13 deneme yapıldı.

Gazeteler bakanlığın başarısız deneme ile ilgili yorumda bulunmadığına dikkat çekti. Son olarak 15 Temmuz'da gerçekleşen başarısız denemenin ardından Bulava denizaltı nükleer füzenin mucidi Moskova Termal Teknolojiler Enstitüsü Başkanı Yuriy Solomonov görevinden istifa etmişti.

Beyaz Deniz'de gerçekleştirilen bir önceki denemede Bulava denizaltıdan fırlatıldığı an parçalandı. Füze denemeleri 23 Aralık 2008'de gerçekleşen başarısız fırlatmaların ardından durdurularak , çalışmalara laboratuarda devam edilmişti.

Karadan fırlatılan Topol-M nükleer füzeleri ile birlikte Rusya`nın stratejik gücünün ana omurgasını oluşturması planlanan Bulava (SS-NX-30)'ların yıl sonuna kadar deneme aşamasının tamamlanması planlanıyor.
Nükleer deniz altından fırlatılan Bulava`lar, 8 bin kilometre menzile sahip. Bulova`lar 10 adet nükleer başlık taşıyabiliyor.