BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gel de şaşırma bu gerekçeye

Ankara'da dün bir bankayı bomba tehdidiyle soyma girişiminde bulunan zanlı, tutuklandı. Zanlının gerekçesi ilginçti.

Abone ol

Özel bir bankanın Hoşdere'deki şubesininden yaklaşık 3 bin lira almak isterken, bankanın güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen Can B'nin, Ankara Emniyet Müdürlüğünde sorgusu yapıldı.

BANKADA SIRA BEKLERKEN AKLINA FİLMLERDEKİ SOYGUN SAHNELERİ GELMİŞ

Can B. ifadesinde, ekonomik sıkıntısı olmadığını ve aynı şubede bir miktar parası bulunduğunu belirterek, bankada sıra beklerken aklına filmlerdeki soygun sahnelerinin geldiğini, aynı heyecanı yaşamak için bankayı soymak istediğini söyledi.

Zanlı, ''Bu bir soygundur. Çantamda bomba var. Patlatırsam hepimiz ölürüz'' dediğini ve bu şekilde görevliden kasadaki paraları istediğini anlattı.

Bankadaki görevliler de ifadelerinde, oldukça sakin görünen zanlının, sıra kendine geldiğinde, çantasında bomba olduğunu söyleyip ''bu bir soygundur'' diye bağırdığını ve kasadaki paraları istediğini anlattı.

Zanlıya, tuzak paralardan verdiklerini ve panik butonuna basarak polisten yardım istediklerini belirten görevliler, parayı alan zanlının şubeden çıkmak isterken bankanın güvenlik görevlileri ve polislerce yakalanarak etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.