BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,19
HABER /  GÜNCEL

Suriyeliler Türkiye'de eylem hazırlığında

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinden Türkiye'ye gelecek yüzlerce Suriyeli muhalif, yarın Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda eylem yapacak.

Abone ol

Aktivistlerin duyurduğu eylem planına göre, TSİ 10.00'da Gaziantep Havaalanı'nda buluşacak Suriyeliler konvoy halinde Kilis'e gidecek.

Yardım malzemesi taşıyan "Özgürlük Kafilesi" isimli konvoya en az 300 kişinin katılması bekleniyor. Muhaliflerin bir kısmının hali hazırda Kilis'e geldiği belirtildi.

Sınır kapısında üç gün boyunca oturma eylemi yapmayı planlayan Suriyelilerin, çadırlarla geleceği ve Suriye tarafına geçmek için girişimde bulunacağı ifade edildi.

Suriyeli gençlerin öncülük ettiği konvoya Avrupa ülkelerinin yanı sıra, ABD, Kanada ve bazı Ortadoğu ülkelerinden de katılım var.

"AMAÇ DİKKATLERİ SURİYE'DEKİ OLAYLARA ÇEKMEK"

Hürriyet'in haberine göre, merkezi İstanbul'da bulunan Suriye Ulusal Konseyi (SUK) İcra Kurulu üyesi ve dış ilişkiler sorumlusu Basma Kadmani, dün Konsey'in düzenlediği basın toplantısında, bu eylem ile uluslararası toplumun dikkatini Suriye'de yaşanan olaylara çekmek istediklerini ifade etmişti.

Kadmani, "Bu Konsey'den bağımsız bir girişim, ama biz de destekliyoruz. İçinde çeşitli yardım malzemeleri var. Özellikle sağlıkla ilgili yardımlar var. Biz bunu rejime karşı bir başkaldırı olarak düşünüyoruz" diye konuşmuştu.