BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,14
ALTIN 2.472,33
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gecekondudan güzel haber var!

Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki eğitimlerde aylarca çalışan kadınların tiyatro performansı göz doldurdu.

Abone ol

Ankara Altındağ Belediyesi, gecekondu mahallesi olan Yıldıztepe’de oturan kadınlar için drama ve tiyatro kursu başlattı.

Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki eğitimlerde Yıldıztepeli kadınlar, aylarca çalıştıkları 'Safinaz’ın İzdivacı' adlı tiyatro oyununu yüzlerce kişinin izlediği bir gösterimle sahneledi. Kadınlar öz güvenleri ve medeni cesaretleriyle izleyenleri hayran bıraktı. Sema İslim Utandı’nın ünlü oyunundaki Safinaz, İlyas Efendi, Hacı Ağa gibi rolleri başarı ile oynayan kadınlar, Necip Fazıl Kültür Merkezi’ni dolduran sanatseverlerden uzun süre alkış aldı. Komedi türündeki oyunu 7 kişilik ekiple sahneleyen kadınlar, salonu dolduran Altındağlıları adeta gülmekten kırdı geçirdi. 

KADINLAR HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Her biri gecekonduda yaşayan ve biri hariç tamamı ilkokul mezunu ev hanımları olan Altındağlı kadınlar, sahneledikleri Safinaz’ın İzdivacı oyunuyla, yıllarca kendileri için imkansız gördükleri bir hayali gerçekleştirmenin de gururunu yaşadı.
Oyunda 'Kavuklu' tiplemesini canlandıran evli ve iki çocuk annesi Canan Özdindar, “Çok küçük yaşlardan beri en büyük hayalim tiyatro sahnesine çıkmaktı. Burada bu dileğimi gerçekleştirdim. İlerde de tek kişilik bir stand-up komedi gösterisi yapma hedefim var.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

HACI AĞA KARAKTERİ İZLEYENLERİ HAYRAN BIRAKTI

'Hacı Ağa' karakteri ile izleyenleri kendine hayran bırakan Rüveyda Bayraktar ise “İlkokul mezunuyum. Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ne üye olmadan önce değil tiyatro yapmak, tiyatro izleme imkanımız bile yoktu. Bizlere bu duyguları yaşatanlara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.