BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  SAĞLIK

Gece uyuyamayanlar dikkat bu duayı okuyun

Gece neden uyuyamıyorum, gece bir türlü uykum gelmiyor yatakta dönüp dönüp duruyorum diyenler dikkat. Gece okunacak bu dua ruhunuzu ferahlatacak ve uyumanızı sağlayacak.

Abone ol

Gece uyumakta zorluk çekenler dikkat. Kimi insan yatağa girdiği anda uyur kimi insan ise uyumakta zorluk çeker. Kötü düşüncelerin bir anda akıllara gelmesiyle birlikte bazı insanlar uyumakta zorluk çeker.

Dönem dönem hepimizin uyku problemi çektiği zamanlar olmuştur. Kimi zaman stres kimi zaman çevre koşulları bizi uykusuz bıraktı. Yaşadığımız bu sorunla ilgili Kuran'da birçok ayet var. Peki gece yatmadan önce okunacak hangi dualar rahat uyumamızı sağlar?

Yatarken Okunacak Dua, Yüce Allah gönülden boyun eğen 'ister erkek, ister kadın olsun' Benim yolumda cihad edenlerden hiç kimsenin çabasını boşa çıkarmayacağım. Dua, yalnız Allah için Allah'a yapılır. Yani, insan istediğini sadece Ondan ister, başkasından bir şey istenmez. Çünkü, "El açıp yalvarmaya layık olan ancak O'dur. Ayrıca Cenabı Hakkın en hoşlandığı ve kabule en şayan olan dua da, herkesin uykuda veya başka işlerle meşgul olduğu gafil saatlerde yapılan duadır. Gece uyumadan önce yatarken okunması gereken dualar vardır. Bu dualarI her gece yatmadan önce okunmalıdır. Ayrıca gece yatmadan önce dua edip bazı sureler okunursa, manevi olarak rahat bir şekilde uyunması mümkün olur. Ve "Yatağına gelindiği zaman "Ayet'el-Kürsi'yi" oku. Muhakkak ki Allah Teala sana bir melek müekkel kılar. Sabaha kadar seni şeytanın şerrinden muhafaza eder" buyurmuşlardır. Bu duaları okumak sünnettir ve kötü ölüm dahil o gece başa gelebilecek bir çok felaket için bir emniyettir. Uykusunda korkan ya da başka bir korku sebebiyle uyuyamayan kimselerin "Kurayş Suresi"ni okuması, korku ve sıkıntıyı giderir. Ayrıca bu şekilde de dua edilebilir tüm dualar okunduktan sonra Allah'ım bugün bilerek bilmeyerek işlediğim günahlar için tövbe ediyorum. Allah'ım beni affet diye tövbe edip uyunması tavsiye edilmiştir.

Yatarken Okunacak Dua; "Bismillahirrahmanirrahim"

"Allahümme eslemtü nefsi ileyke. Ve veccehtü veçhi ileyke. Ve fevvadtü emri ileyke. Ve elce'tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce'e, vela mencee minke illa ileyke. Amentü bi-kitabikellezi enzelte, ve binebiyyikellezi erselte."

"Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)'ın adıyla;

"Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendedir, sana mahsustur.

Allah'ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum." 

"Bismillahirrahmanirrahim"

"Elhamdü lillahi rabbil'alemin. Errahmanir'rahim. Maliki yevmiddin. İyyake na'budü ve iyyake neste'in, İhdinessıratel müstakim. Sıratellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdubi aleyhim ve leddallin.

"Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)'ın adıyla;

"Hamd, alemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. Allah'ım! Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. 

Hadis-i Nebi Salla'llahu (a.s.) şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur; Sizin biriniz yatağına yatacağı vakit adem bilmez ki, dünden beri ona hangi mahluk halef olmuştur, sonra yatsın ve şöyle dua etsin; Rabbim! Ancak Sen'in isminle yan tarafımı yatağıma koydum. Sen'in isminle de kaldırırım. Rabb'im! Eğer canımı alacaksan bana rahmetini ihsan et, eğer hayatta bırakacaksan hayatımı Salih kullarını muhafaza ettiğin himayenle muhafaza buyur!.

Hz. Peygamber (a.s.v.) geceleyin yatmak üzere yatağına girdiği zaman, sağ elini sağ yanağının altına koyardı. Ve şu duayı okurdu; "Bismikellahümme ehya ve emutü." "Allah'ım! Senin isminle diriliyor, senin isminle ölüyorum."

Cin, şeytan, karanlık, yalnızlık gibi her türlü korku için okunacak çok etkili dua şudur;

"Bismillahirrahmanirrahim"

"Euzü bi kelimatillahit-tammeti min gadabihi ve ıkabihi ve min şerri ıbadihi ve min hemezatiş-şeyatini ve en yehdurun."

"Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)'ın adıyla;

"Allah'ın gazabından, azabından, kullarının kötülüğünden, şeytanların vesveselerinden ve bana yakın olup zarar vermelerinden Allah'ın mübarek ve mükemmel kelimelerine sığınırım."

"Allah kabul eylesin" Amin.