BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gebzede valiz içerisinde 2 ceset

Gebze ilçesine bağlı Yağçılar köyünde, parçalanarak valiz içinde toprağa gömülen iki erkek cesedi bulundu.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Yağçılar köyünde, parçalanarak valiz içinde toprağa gömülen iki erkek cesedi bulundu. Cesetlerin birkaç gün önce toprağa gömüldüğü belirtildi.

Edinilen bilgilere göre köylerde devriye gezen Kocaeli Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yağçılar köyü yolu üzerinde yol kenarında yerde sürüklenme izleri görünce şüphe üzerine civarda inceleme yaptı. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından yoldan yaklaşık 50 metre içeride kısa süre önce bir alanın kazıldığını belirledi. Bu bölgede araştırmayı derinleştiren jandarma ekipler toprağın 10 santimetre altında gömülü bulunan valizlere ulaştı. Valiz üzerinde yüzeysel incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, valizin içerisinde parçalanmış insan cesedini tespit edince durumu Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na iletti. Nöbetçi savcının olay yerine gelmesinin ardından valiz, gömüldüğü yerden çıkartıldı. Kazı esnasında ilk çıkartılan valizin yanında bir valizin daha gömülü olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri nöbetçi savcının denetiminde ikinci valizi de toprak altından çıkarttı. Valizlerden parçalara ayrılmış 25-30 yaşlarında iki erkek cesedi çıktı. Parçalanarak valiz içerisine konulduktan sonra üzeri toprakla kapatılan cesetlerin iki üç gün önce gömüldüğü tahmin ediliyor.

Öte yandan kolları, bacakları ve bir tanesinin de başı kesilen cesetlerin başka bölgede öldürülüp valizlerin içerisine konulduğu ve araçtan indirildikten sonra otomobil paspası ile yerde sürüklenerek gömüldükleri yere getirildiği öğrenildi.

Topraktan çıkarılıp cenaze aracı ile Gebze Belediyesi morguna kaldırılan cesetlerin üzerindeki otopsi ön incelemesi mezarlık morgunda halen sürüyor. Otopsinin ardından cesetlerin Adlı Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.