BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.407,43
HABER /  DÜNYA

Gazze'de son durum! Gazze'de ölü sayısı 528'e yükseldi SON DAKİKA

Gazze'den son dakika haberleri... İsrail'in 14 gündür devam eden bombardımanı sonucu Gazze'de ölenlerin sayısı 528'e yükseldi SON DAKİKA

Abone ol

Gazze son dakika haberleri...

GAZZE'de ölü sayısı her geçen saat artıyor. Geçtiğimiz perşembe günü İsrail'in kara operasyonu başlattığı Gazze'de ölü sayısı 528'e çıktı. Gazze'de yaralananların sayısı ise 3 bin 200'den fazla.  Dün 65 Filistinli'nin hayatını kaybettiği 'kanlı Pazar'ın ardından bugün de Han Yunus'taki bir binadan 20 cansız beden çıkarıldı.

GAZZE'DE YAŞANANLARI CANLI YAYINLA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

AFP AJANSI FLAŞ GEÇTİ

18.35 : Fransız haber ajansı AFP, İsrail'in Gazze'nin orta kesiminde düzenlediği hava saldırısında 4'ü çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ajans haberini, Filistinli sağlık görevlilerine dayandırdı.


AMMADA NOKTA ATIŞIYMIŞ

-JOHN KERRY : ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin canlı yayındaki konuşması ekrana yansıdı. Kerry, "Ammada nokta atışıymış" deyince karşısındaki kişi, "Efendim gerginlik tırmanıyor" karşılığını veriyor. Bunun üzerine Kerry ise "tekrar gitmemiz gerekecek, ortalık bu haldeyken yerimizde oturmamız aptalca olur" karşılığını veriyor. 

İNGİLTERE BAŞBAKANI'NDAN İSRAİL DESTEK

18.00 - İngiltere Başbakanı David Cameron, 'Gazze'deki son krizi Hamas'ın roket saldırılarının tetiklediğini' söyledi. David Cameron az önce Parlamento'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, "İsrail'in meşru müdafaa hakkı vardır" dedi.

Cameron 'bununla birlikte Gazze'de sivil ölümlerin artmasının kendisini kaygılandırdığını' belirtti.

GAZETECİLER GAZZE'Yİ TERK EDİYOR

17.50- Gazeteci Jesse Rosenfeld: İsrail'in vurduğu El Aksa Şehitleri Hastanesi'nın dışında bekleyen gazeteciler, Uluslararası Kızıl Haç ile birlikte bölgeyi terketmek için İsrail ordusunun tank bombardımanını durdurmasını bekliyorlar.

ATEŞKESE RAĞMEN ATEŞ AÇIP ÖLDÜRDÜLER

17.12- Gazze'deki yabancı aktivistlerden Rina Andolini'nin Facebook sayfasından ateş  anında başlarına gelen olayı anlattı:

"Şecaiyye'de bugün 3 saatlik bir ateşkes vardı, yabancılardan bazılarımız bölgeye giderek yıkıntıların altında kalanlara yardım etmeyi denemeye karar verdik. Şecaiyye'deki yıkım hayatımda gördüğüm başka hiçbir şeye benzemiyor - bombalanmamış, top ateşine tutulmamış hiçbir yer yok.

Oraya vardığımızda ailesini arayan bir gençle karşılaştık. Hep birlikte ona yardım etmeye karar verdik.Ateşin ortasında kaldık. Bunu beklemiyorduk çünkü ateşkes vardı; gidip güvenlik içinde işimizi yapıp dönebileceğimizi düşünmüştük.

Ailesini arayan genç vuruldu. Kimse ona yardım edemiyordu, iki adım ötemizdeydi ancak yanına gidersek bizim de öldürüleceğimizden hiç şüphem yok. Daha sonra bir atış daha oldu, ve hedefi bulamayan dördüncü bir atış daha. Çocuk ikinci kurşunla ölmüştü. Her tarafta şarapnel vardı."

israil gazze operasyonu.jpg

Filistinli gencin vurulduğu yer

BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TANSİYON YÜKSELİYOR

17.05- Şecaiyye'deki katliamın ardından Batı Şeria'da ve Kudüs'te esnaf kepenk kapattı, çalışanlar genel greve gitti. Eyleme katılanlar '3. intifada' çağrısı yapıyor. İftardan sonra büyük protesto gösterileri bekleniyor. İsrail polisi bölgede yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Facebook'tan yayınladığı bir iletide İsraillileri Batı Şeria ve Kudüs'te greve giden esnafı boykot etmeye çağırdı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

17.00- İsrail tarafından açıklanan son rakamlar:

- 101 asker hastanelerde tedavi görüyor
- Cuma'dan bu yana 18 asker öldürüldü
- Bugün İsrail'e 51 roket fırlatıldı, 11'i durduruldu. Yaralanma veya mali zarar olmadı.

İSRAİL'DEN MESAJ:HASTANEYİ BOŞALTIN

16.42: Aksa Hastanesi'nden bir doktor bombardıman sonrası yaşananları anlattı:

Hastanemiz bombalandı. Şimdi de boşaltmamız isteniyor. Bu kadar hastayı nereye götürelim? Buradaki yaralı ve hastaları ne yapacağız? Ambulanslarımız yok. Ağır yaralılar var. Yoğun bakımda olanlar var. Ne yapacağız bu yaralıları. Açık açık öldürülüyoruz. 'Ölün' deniyor bize. Dünyaya sesleniyorum: Ne yapacağız? Burada yatan hastaların çoğu çocuk, yaşlı kadın ve hastalardan oluşuyor.

TANK MERMİLERİ YOĞUN BAKIMI VE AMELİYATHANEYİ VURDU

16.17- AP ve AFP ajanslarına bilgi veren Filistinli yetkililer, hastanenin tanklardan açılan ateşle vurulduğunu ve en az 4 kişinin hayatını kaybederken 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Tank mermilerinin hastanenin yoğun bakım ünitesine ve ameliyat bölümüne isabet ettiği belirtiliyor.

HAMAS AÇIKLAMA YAPACAK

16.11- Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'in TSİ 21:00'de bir açıklama yapacağı belirtildi.

İSRAİL HASTANEYİ BOMBALADI

16.00- İsrail tankı, Aksa Şehitleri Hastanesi'ni vurdu, 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Hastane şu an ateş altında.

15.35- İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'nin üçüncü katını bombaladı. Yaralılar var.

15.10- Batı Şeria ve Kudüs’te genel grev var. Bu akşam büyük gösteriler düzenlenmesi bekleniyor. Birçok noktada polisler aramalar yapıyor. Halkın toplanmasına izin vermiyor.

140721132959_gaza_shejaiya_21.07.14_624map_turkish.gif

İsrail'in Gazze operasyonları nüfusun yoğun olduğu bölgelere doğru yayılıyor.


ABD VE JAPONYA'DA SOKAK GÖSTERİLERİ

ABD'de gazze'ye destek israil'e karşı protesto gösterileri düzenleniyor.jpg

ABD'nin New York kentindeki Times Meydanı'nda düzenlenen İsrail yanlısı gösteriden bir kare...

140721123013_tokyo_gaza_512x288_ap.jpg

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen İsrail karşıtı protestoda göstericiler, bir meydanda ellerindeki mumlarla biraraya gelerek Gazze yazdı.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 528'E YÜKSELDİ

14.55- Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 528'e yükseldi. 3 bin 200'den fazla yaralı var.

istanbul-gazze-saldiri-haritasi.jpg

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nereleri etkiledi? İsrail'in Gazze saldırısı haritası


İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI GİBİ

13.40- Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, İsrail bombardımanının sürdüğü Gazze’deki son durumu anlattı. Basman Elashi, Gazze’deki bombardımanda hareket halindeki her insanın hedef alındığını söyledi.

GAZZE'DE GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN NORVEÇLİ DOKTORUN OBAMA'YA MEKTUBU DEPREM ETKİSİ YARATTI

Elashi, “Hatta hayvanlar bile bu saldırılardan kurtulamıyor. Evinden çıkmayanlar da bu saldırılardan kurtulamıyor. Şu an havadan Şecaiyye bölgesinin videosunu çekebilseydiniz, inanın yeni bir dünya savaşını izliyor gibi olurdunuz. Her yer bombalanmış, yerle bir edilmiş.” diye konuştu.

gazze-vefa-hastanesi-de-israilin-hedefi-oldu.jpg

Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi çok kısıtlı imkânlarla hizmet verebildiklerini, hastanenin de İsrail tarafından vurulduğunu söyledi.

KIZILHAÇ KATLİAMA YARDIM EDİYOR

Elashi, yoğun bombardıman altındaki Şecaiyye bölgesinin şu an askeri bir bölge durumunda olduğunu ifade etti. “Hiçbir ambulansın buraya girişine izin verilmiyor. İsrailli yetkilileri aradık. Burada yaralı insanlar olduğunu onları almak istediğimizi söyledik. Bize asla buraya girişimize izin verilmeyeceği söylendi. Her hangi bir araç buraya hareket ederse hemen bombalanacağı söylendi” dedi.

Şecaiyye’ye ancak Kızılhaç’ın desteği ile girilebildiğini belirten Elashi, “Fakat bu yardım kuruluşu da Gazze’de Filistinlilere yardım konusunda en kötü yardım kuruluşu. Benim kanaatime göre bu kuruluş Yahudilere Filistinlileri yavaş yavaş katletmeleri için yardım ve yataklık ediyor” diye konuştu.

HAN YUNUS YERLE BİR OLDU

13.20- NTV muhabiri Can Ertuna, Twitter hesabından İsrail'in füzelerinin hedefi olan Han Yunus'tan geriye kalanların fotoğrafını paylaştı ve "Dün akşama kadar bu kraterin yerinde 3 katlı bina vardı: Han Yunus" notunu paylaştı.

İsrail Gazze'deki Han Yunus binasını yerle bir etti.png

İsrail'in füzelerinin hedefi olan Han Yunus'un enkazı.

12.44- Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Sağlık görevlileri yaralılara müdahale etmek için acil ilaca ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen sağlık örgütlerine Gazze'ye girmeleri için izin vermiyor.

12.30 - Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde Kassam Tugayları ile İsrail askerileri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

12.15- İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, 3 katlı binada 26 kişi hayatını kaybetti

Son saldırıda yaşamını yitirenlerle İsrail ordusunun, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'deki saldırılarında ölenlerin sayısı 509'a yükseldi.

GAZZE'DEKİ SAVAŞ ÖNCEKİLERDEN ÇOK FARKLI

KÖMÜRLEŞMİŞ CESETLER

12.10- Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra: Siyam ailesinin bireylerine ait olduğu tespit edilen kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar Avrupa Hastanesine getirildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Siyam ailesine ait altı eve 13'ün üzerinde top mermisi attığı ve ateş açtığı bilgisini verdi.

11.40- İsrailli yetkililer: Gazze’de iki ayrı saldırıda 5 İsrail askeri hayatını kaybetti.

11.30- İsrail'in bugünkü bombardımanında 39 Filistinli hayatını kaybetti.

11.14- Gazze'nin doğusundaki Şecaiyye ve Tuffah şu an ağır bombardıman altında.

İSRAİLLİ AİLE FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU KIZLARINA DÖVDÜRTTÜ

AVUSTURALYALI TELEVİZYONCUDAN KORKUNÇ TWEET

11.00- Avustralya televizyonu 'Channel Nine'ın Gazze'deki muhabiri Peter Stefanovic: Gazze'nin bazı bölgeleri ağır bombardıman altında. Birkaç saniyede bir büyük patlamalar duyuyorum.

ekran-resmi-2014-07-21,-11.48.45.png

gazze'deki aljazeera muhabiri canlıyayında gözyaşlarını tutamadı video izle.jpg

Gazze'den canlı yayın yapan Al Jazeera muhabiri yayın sırasında gözyaşlarını tutamadı, yayını terk etmek zorunda kaldı.

İSRAİL'İN ŞUCAİYYE KATLİAMI VİDEO İZLE

İSRAİL FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR

Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi'nin verdiği bilgiye göre, İsrail'in fosfor bombası kullanmaya başladı.

İsrail ordusu pazar günü sivil katliamı yaptığı Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vuruluyor.

Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, "İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru" dedi.

gazzede-ölenlerin-başinda-ağlayan-doktor.jpg

Gazze'de bir morg görevlisi doktor cenazelerin başında gözyaşları içinde görüntünlendi.

Al Jazeera Muhabiri Vael Duhduh'un bölgeden aktardığı son bilgiler ise şöyle:

"Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif Bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor. Tanklardan da ateş açılıyor."

İsrail 2009 ve 2012'deki Gazze saldırılarında da yine fosfor bombası kullanmıştı.

israilden-katliam-dansi.jpg

8 AYLIK BEBEK ÖLDÜRÜLDÜ

Beyt Hanun bölgesi de ateş altında. Ölen 39 kişiden en az 7'si çocuk. Bunlardan biri de 8 aylık bir bebek. Ambulanslar hâlâ Gazze’nin kuzeyinde bombalanan bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

İsrail hareket halindeki araçları hedef aldığı için bombardıman sonrası çıkan yangınlar da söndürülemiyor.

EVLERİNDEN ÇIKAMIYORLAR    

Gazze’den fırlatılan bir füze ise İsrail’in Sedirut bölgesindeki bir eve isabet etti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir cipi RPG-29 tipi roketle vurduk" açıklaması yaptı.

İsrail askerleri, Gazze halkına kenar semtleri terk ederek iç bölgelere gitmeleri için çağrı yapıyor. Gazzeliler ise bombardıman sürdüğü için evlerinden dışarı çıkamıyor.

SAĞLIK EKİPLERİ REFAH'TA BEKLİYOR

Mısır hükümeti Avrupa’dan gelen ve Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye girmek isteyen sağlık gruplarının başvurularını ikinci kez reddetti. Sağlıkçılar Refah Sınır Kapısı'nda beklemeye devam ediyor.

İsrail saldırılarını protesto etmek isteyen grupların bugün Kudüs ve Batı Şeria’da toplanması bekleniyor. İsrail polisi, Mescid-i Aksa ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Her iki bölgede "Üçüncü İntifada" için çağrı yapılıyor.

8 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda 509 kişi öldü, 3 bin 150 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, bu süre boyunca 2 bin 800 hedefi vurduklarını açıkladı.

FOSFOR BOMBASI NEDİR?
Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açıyor

Beyaz fosforlu silahların kimyasal silah sayılıp sayılamayacağı tartışmalı. Kimyasal Silahlar Konvansiyonu (CWC) çerçevesinde yasaklanmasıyla ilgili herhangi bir karar alınmadı.

1980 Cenevre Sözleşmesi beyaz fosfor bombalarının sivil alanlarda bir savaş silahı olarak kullanılmasını yasaklıyor, ancak bombaların askeri hareketleri dumanla perdelemek için kullanılmasına dair bir yasak yok. ABD bu konvansiyona taraf olmakla birlikte, yangın silahlarını içeren III. protokolü imzalamadı.