BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,86
ALTIN 2.389,25
HABER /  DÜNYA

Gazze'de 5 saatlik ateşkes bilmecesi! İnsanlar Refah Sınır Kapısı'nda bekliyor

İsrail-Hamas savaşı 10. gününde de sürerken, İsrail, ABD ve Mısır Gazze'nin güneyinde 5 saatlik insani ateşkes için anlaşmaya vardığı ve kapının 5 saat açık kalacağı haberi olumlu bir hava estirdi. Ancak hem İsrail hem de Hamas bu iddiayı kısa sürede yalanladı.

Abone ol

Gazze'nin güneyinde ateşkes! ABD-İsrail-Mısır Gazze'nin güneyinde ateşkes için anlaşma sağladı. Reuters ajansı insani ateşkesin yerel saatle saat 09:00'da başlamasında ve 5 saat sürmesinde anlaşıldığını duyurdu.

Reuters, ikinci haberinde ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinin Gazze'nin güneyinde ateşkes olmadığını söylediğini duyurdu. Hamas da böyle bir ateşkes anlaşmasından haberleri olmadığını açıkladı. 

Bir nebze olsun umut olmuştu

Reuters'in daha önceki haberlerine göre; Mısır-ABD-İsrail arasında varılan anlaşma uyarınca Refah Sınır Kapısı bugün kısa bir süreliğine açılacak, böylece Gazze'ye insani yardım girebilecek ve bazı çifte vatandaş Filistinliler, Mısır'a çıkabilecekti.

Refah Sınır Kapısı'na ait bir video görüntüsünde çok sayıda insanın ve küçük çocuklu ailelerin etrafta dolaştığı görülüyor ancak sınır kapısının açılıp açılmadığı belirsizliğini koruyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İsrail'in fosfor bombası kullandığı bir kez daha kanıtlandı! İşte can alıcı fotoğraflar...
Foto Galeri İsrail'in fosfor bombası kullandığı bir kez daha kanıtlandı! İşte can alıcı fotoğraflar... Galeriye Gözat