BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Gazzaevin favorisi Fener

CSKA Moskova'da, teknik direktör Valeri Gazzaev'den Fener'e övgü

Abone ol

Fenerbahçe'nin, yarın Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda karşılaşacağı rakibi CSKA Moskova'da, teknik direktör Valeri Gazzaev, gruptan çıkacak ikinci takımın Fenerbahçe olacağını söyledi.

Grupta hiçbir iddiası kalmayan Rus ekibinin teknik direktörü, "Gruptan çıkacak ikinci takım kim olur?" biçimindeki soruya, "Tabii ki Fenerbahçe. Çünkü PSV Eindhoven yenilecek" diye yanıt verdi.

FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gazzaev, takımının hedefinin kalmamış olmasının, profesyonel olarak motivasyonunun kalmadığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle gençlerden kurulu bir kadroyla sahaya çıkacaklarını, genç oyuncuların da kendini kanıtlamaları gerektiğini ifade eden Gazzaev, şunları kaydetti:

"Yarınki maç ne de olsa bir Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı. Ağırlıklı olarak daha önce ilk 11'de yer bulamayan gençlerin, çok şey kanıtlamaları gerekecek. Bunun için, profesyonel anlamda hedefli bir maç olacak. Fenerbahçe açısından da üstün derecede hedefe yönelik maç olacak. İyi konsantre olup, iyi hazırlanmışlardır. Çok iyi bir maç olacağını sanıyorum. Kuşkusuz her genç oyuncu yarın en üstün becerisini sahada ortaya koyacaktır."

Fenerbahçe maçı için Yunanistan'da hazırlanmalarının, Türkiye'de spor kamuoyunda tartışıldığı ifade edilerek yöneltilen soruya Gazzaev'in yanıtı şöyle oldu:

"Biz bu maça hazırlanırken Türkiye'deki yorumları dikkate alamadık. Hazırlığımızı yaparken başka unsurları dikkate aldık. Rusya'da lig bitti. Bizim Moskova'daki hava durumlarımız da uygun olmadığı için İstanbul'a en yakın hava koşullarını araştırdık. Bunu da Yunanistan'da bulduk. Bu da profesyonelce hazırlandığımızın bir kanıtıdır."

Kadroda olmayan ve haklarında transfer dedikoduları yapılan Vagner Love ve Jo'nun, bu nedenle mi yoksa sakatlık nedeniyle mi getirilmediği sorusu üzerine Gazzaev, tüm dedikoduların asılsız olduğunu söyledi.