BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Uygundan hakemlere uyarı

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hakemlerin adil olmasını istedi

Abone ol

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Denizlispor maçının hakemi Özgüç Türkalp ile ilgili çıkan habere yönelik, “Benim Özgüç Türkalp ile maç öncesinde ve sonrasında hiçbir diyaloğum olmadı. Ortada bir yanlış anlama var” dedi.

Bülent Uygun, yaptığı açıklamada, bir gazetede “Kim Bu Ağabeyler” başlığıyla, kendisinin demeci olarak, “Denizlispor maçının hakemi Özgüç Türkalp'e, Mehmet Yıldız'a yapılan faulleri neden vermediğini sorduğumda, (ağabeylerim öyle söyledi) cevabını verdi” yönündeki ifadelere açıklık getirdi.
Denizlispor maçı öncesinde ve sonrasında hakem Türkalp ile hiçbir diyaloğunun olmadığını, ortada bir yanlış anlamanın olduğunu belirten Uygun, o sözleri Türkalp'e söylemediğini dile getirdi.

O sözleri, golcü oyuncusu Mehmet Yıldız'ın futbolunu, rakipleriyle girdiği ikili mücadeleleri eleştiren, Yıldız'ın futbolunu eleştirmeye yönelik sözler ima eden, “akıl hocaları” diye nitelendirdiği kimi kişilere yönelik söylediğini belirten Uygun, “O sözleri akıl hocaları ağabeyler, hakemleri etkilemesin diye söyledim” dedi.

Özgüç Türkalp'in çok iyi bir insan olduğunu, kendisinin de onunla çok iyi dost olduğunu belirten Uygun, Türkalp'in hakemliğini beğendiğini söyledi.

Denizlispor maçında Mehmet Yıldız'a yapılan müdahalelere Türkalp'in faul çalmadığını ifade eden Uygun, Türkalp'in çok da iyi bir yönetim sergilemediğini ifade ederek, “Türkalp, Denizlispor maçında bizim beğenmediğimiz tarzda bir performans sergilemiştir” diye konuştu.
Hakemlerin çok zor bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Uygun, “Hakemler, büyük-küçük ayrımı yapmasınlar. Gördüklerini çalsınlar, adaletli davransınlar” dedi.

GALATASARAY MAÇINDA HEDEF PUAN

Sonucu merakla beklenen ve ligin zirvesi açısından büyük önem taşıyan Galatasaray maçına da değinen Uygun, “Galatasaray maçı, çok zor bir maç olacak. Bizim de onların da çok sayıda sakat oyuncusu var” dedi.

Galatasaray karşısında Sivasspor'a yakışır bir futbol ortaya koyacaklarını belirten Uygun, “Galatasaray karşısında en iyi şekilde mücadele edip oradan puanla dönmek ve liderliğimizi sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.