BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Tuğlukun K. Irak uyarısı

DTP'li Tuğluk, Kuzey Irak'ta bir ulus devlet kurulacağını iddia etti!

Abone ol DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Türkiye’nin kuzey Irak’a çekilerek parçalanmak istediğini söyledi. Tuğluk, kuzey Irak’ta kurulacak bir “ulus devletin” ise durdurulamayacağını belirtti.

Meclis’te Milli Savunma Bakanlığı’nın 2008 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında partisi adına konuşan Tuğluk, Türkiye’de en büyük sermayelerden birinin ordu olduğunu söyledi. Tuğluk, “Ordu neredeyse her şeyiyle özerk bir devasa sermayeye sahip olduğu müddetçe siyasette en etkili güç olmayı sürdürecektir. Siyaset, paranın ve gücün birleştiği bu güç karşısında asla muktedir olamayacaktır” diye konuştu.

“Türkiye parçalanmak isteniyor!”

Tuğluk, sorunu sadece güvenlik yaklaşımı ile ele almanın herkese kaybettirdiğini belirtti. Tuğluk, Kürt sorununda sınır ötesi kararının, “stratejik bir yanlış” olduğunu söyledi.

Tuğluk, şunları söyledi:

“Hatta iddia ediyorum. Türkiye, kuzey Irak’a çekilerek hızla bir kaosa, bir parçalanma sürecine sürüklenmek istenmektedir. Uluslar arası güçlerin bölgedeki çıkarlarına ülkemizi kurban etmeyelim. Orada bir ulus devlet kuracaklar, çünkü orduları var, çünkü destekçileri, çünkü çıkarları var. Hiçbir güç bunları durduramayacak. Bu kaostan zarar görmemek için tek bir seçeneğimiz var. O da demokratik anlayışla kendi Kürt sorunumuzu çözmektir.”

Atatürk'ü örnek gösterdi

Tuğluk, Mustafa Kemal’in de bunları yaptığını söyledi. Tuğluk, Mustafa Kemal’in, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmak için Kürtlere eşit şartlarla gittiğini ve eşit şartlarla Kürtlerle diyaloga geçtiğini ve Kürtlerle birliği sağladığını söyledi.
Tuğluk, “Şiddet asla bir çözüm aracı değildir. Bunun zeminini ve gerekçelerini ortadan kaldırmalıyız” sözleri üzerine, yine AK Parti sıralarından bir milletvekili, “Onu PKK’ya söyle” diye bağırdı.