BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazipaşa cankurtaran arıyor

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, ilçede plajlarda tek bir cankurtaran bile bulunmadığından yakındı.

Abone ol

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya'daki plajlarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği tarafından görevlendirilen cankurtaranların bulunduğunu hatırlatarak, “Cankurtaranlar plajlardaki gözetleme kulelerinden etrafı gözetleyip, boğulma vakalarına anında müdahale ediyorlar. Ancak ilçemizde ise ne cankurtaran var ne de gözetleme kulesi" dedi.

İlçede cankurtaran eğitimi alan 2 kişinin bulunduğunu ancak, belgeleri olmadığı için göreve başlatamadıklarını belirten Başkan Özgenç, havuz ve plajlarda görev yapacak cankurtaran aradıklarını söyledi. Başkan Özgenç, görev almak isteyenlerin belgeleriyle birlikte Gazipaşa Belediyesi’ne başvurmaları gerektiğini bildirdi.

SAĞLIK GRUP BAŞKANI UĞUZ’DAN UYARI

Gazipaşa Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Uğuz ise yaz mevsimi ile birlikte sağlık kuruluşlarına boğulma vakalarının gelmeye başladığını belirterek, vatandaşları uyardı. Dr. Uğuz, “Vatandaşlarımız denize yalnız girmesinler, su içerisinde şakalaşmasınlar ve uzun süre suda kalmasınlar. Aksi takdirde, en ufak bir hata sonucunda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler” dedi.

Bir boğulma vakasıyla karşılaşıldığında, ilk aşamada ağız içerisindeki suyun boşaltılması gerektiğini belirten Dr. Uğuz, “İkinci aşamada, göğsün yükselip alçalmasıyla, kişinin nefes alıp almadığı kontrol edilir. Son aşamada ise kalbin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Olay yerinde, hastanın midesindeki suyu çıkarmak için uğraşılmaması.

Bunun yerine suni solunum yapılması gerekiyor. Ayrıca çalışan kalbe kesinlikle kalp masajı yapılmaması lazım. Eğer boğulma tehlikesi geçiren kişi, zamanında hastaneye yetiştirilebilirse kurtarılma olasılığı yüksektir”
şeklinde konuştu.