BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.504,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yüreğir'de yol çalışmaları sürüyor

Yüreğir Belediyesi Yol Müdürlüğü ekipleri, bir taraftan stablize çalışmasını yürütürken, bir taraftan da sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol

Kilit parke çalışmasının devam ettiği ilçede 3 ayrı ekip ise asfalt yama çalışmaSI yürütüyor.

Yüreğir Belediyesi 2010 yılı sonuna kadar 400 bin metrekare yol yapmayı hedefliyor. Bugüne kadar 150 bin metrekare yol çalışması yapıldı. Hedeflenen çalışmanın tamamlanmasıyla Yüreğir’in yol sorununun büyük ölçüde tamamlanacağı belirtildi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan göreve geldikten sonra önemli sorun olarak belirlenen yol sorununa eğildiklerini belirterek, "Ekiplerimiz şu anda bir çok mahallede çalışmalarına devam ediyor. Bazı mahallelerimiz de ise ekiplerimiz çalışmalarının büyük bir kısmını bitirdi. Altyapısı tamamlanan ve düzenli yerleşimin olduğu bölgelerde kilit parke çalışmalarına ağırlık verirken beldelerde ise yol yapım çalışması devam ediyor. Oluşturulan 3 adet yama ve kaplama ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mahallelere dökülen asfalt karayolları standardında ve öncelikli olarak bu güne kadar hiç asfalt dökülmeyen mahallelerden başladık. Amacımız en kısa sürede Yüreğir’in yol sorununu çözmektir’ şeklinde konuştu.

Yol konusunda vatandaşların da biraz sabırlı olmasını isteyen Başkan Çelikcan, "Yüreğir’in yol sorununu çözmek için samimi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüreğir’in tamamını hemen bitirme şansımız yok. Ama Allah’ın izniyle bu dönem sonunda Yüreğir’in yol sorununu büyük ölçüde bitireceğiz" dedi.