BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bomba patladı asfalt delindi

Halkalı'da askeri araca yapılan bombalı saldırırın ardından görgü tanıkları o anları anlattı.

Abone ol

Halkalı'da askeri personel taşıyan sivil bir otobüsün geçişisi sırasında patlama meydana geldi. 3 asker ve bir de asker çocuğu hayatını kaybetti.

Patlamaya tanık olan bir vatandaş gördüklerini şöyle anlattı:

PATLAYAN CAMLARDAN KENDİLERİNİ DIŞARI ATTILAR

Durmuş: "İşe giderken resmi arabalar geldi. Ben yol verdim, onlar gittiler. Peşimde bir taksi vardı, o da geçti. Patlama oldu. Otobüsün patlayan camlarından atlayanlar oldu. Çok büyük bir olay, görülmemiş bir olay yani. Çok şiddetliydi, bir duman çıktı ki…

Benim ön camım kırıldı. Aracımdaki bir kişi gözünün üstünden yaralandı. Otobüsün tüm camları kırıldı. Adamlar ayaklarıyla camlara ayaklarıyla vurup, kendilerini dışarı attılar."

Patlama sonrası polisin hemen olay yerine geldiğini ifade eden Durmuş, patlama sonrası olay yerinden bir kişinin kaçtığını söyledi. Durmuş, bu sırada bir askeri personelinde hava dört el ateş ettiğini söyledi.

15 DAKİKA SONRA PATLADI

Aracın şoförü 7.15'te personeli aldığını ve tam TEM bağlantı yoluna çıkmak üzereyken, 15 dakika sonra büyük bir patlama meydana geldiğini söyledi. Araçtan kendini attıktan sonra yaralılara yardımcı olduğunu ama aracın etrafında kimseyi görmediğini söyledi.

YOLDA ÇUKUR OLUŞTU

Görgü tanıklarının aktardığına göre, bomba yolla çalılıkların arasına konulmuş ve patlamanın etkisiyle orada büyük bir çukur oluşmuş. En çok zararı da o çukurun yanındaki otobüs görmüş. Otobüs patlamanın meydana geldiği yerden 20-25 metre uzakta durabilmiş.