BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziosmanpaşada fetih coşkusu

Mehteran gösterilerinin de düzenlendiği şölende, gençler Pop Sanatçısı Keremcem’in verdiği konserle coştu.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol İstanbul’un fethinin 557. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bundan 557 yıl önce Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbulumuzun fethiyle bir çağ açılıp bir çağ kapanmıştır.

Bu tarihi olay, uzun bir zaman diliminde planlanan sistemli, disiplinli, bilimsel ve özgüven dolu bir çalışmanın ürünüdür. Bu emaneti korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur”dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’un fethinin 557. yılını "Fetih Şöleni’’ ile kutladı. Keremcem’in konser verdiği, coşkulu bir kalabalığın katıldığı kutlama töreni öncesi Fetih Yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşların Bağlarbaşı Camii önünde toplanmasıyla, Gaziosmanpaşa Mehter Takımı’nın tarihi marşları eşliğinde Fetih Yürüyüşü başladı. Bağlarbaşı Camii önünden başlayan yürüyüş, belediye bahçesine kadar sürdü. Tarihi marşları bir ağızdan söyleyen Gaziosmanpaşalılar daha sonra şölenin düzenlendiği Gaziosmanpaşa Belediyesi bahçesinde Keremcem’in konseriyle coştular.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol İstanbul’un fethinin 557. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Tarihin akışını değiştiren bu olay aynı zamanda insanlığın önüne yepyeni ufuklar açmıştır. İstanbul’un fethi bizim için iki yönden önem arz etmektedir Birincisi, Fatih Sultan Mehmet, bu şanlı zaferle birlikte bin küsur yıllık Bizans İmparatorluğu'nu tarihe gömmüş, böylece Müslüman Türk Milletinin kahramanlığını dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır İkincisi ise büyük fethiyle birlikte uygarlığın zirvesi olan İstanbul ‘un kültürel dokusu korunarak zengin kültür ve sanat eserleri ortaya konulmuştur. Kıtaları ve kültürleri birleştiren uygarlıkların beşiği İstanbul, atalarımızın bize kutsal bir emanetidir. Bu emaneti korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en büyük sorumluluğudur’’dedi.