BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazili öğrenciler Doğu turuna çıktı

Doğu turuna çıkan Ankara Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, Bitlis'in Tatvan Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Abone ol

Turist rehberi Arzu Tan öncülüğündeki 35 kişilik Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri, 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Turu' kapsamında uğradıkları Tatvan'da Tatvan Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Tatvan Belediye Başkan Vekili Necat Çinik ile Belediye Başkan Yardımcısı Nametullah Epözdemir tarafından karşılanan öğrencilere Tatvan hakkında bilgi verildi. Tatvan'ın doğal dokusundan ve insanlarından çok etkilendiklerini dile getiren rehber Arzu Tan, "Turizm fakültesi öğrencileri ile beraber doğu kültürünü yakından tanımak ve bir nevi staj yapmak için düzenlediğimiz bu turla Van, Ağrı, Bitlis, Mardin ve diğer tarihi, turistik kentleri ziyaret ettik. Tatvan gerçekten çok güzel bir yer. Doğal yapısından, sahilinden ve insanlarından çok etkilendik" dedi.
Tur kapsamında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ve Van'ı ziyaret ettiklerini, Tatvan'dan sonra da Midyat'a gideceklerini belirten Tan, "Amacımız Doğu kültürünü tanımaktı. Bize karşı gösterilen misafirperverlikten çok memnun olduk. Özellikle belediye yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.
Ziyaretin ardından Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Nametullah Epözdemir tarafından gelen öğrencilere üzerinde 'Tatvan Hatırası' yazan kilim ve Tatvan Belediyesi logolu bardak hediye edildi.
Hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler, daha sonra Mardin'in Midyat ilçesine gitmek için ilçeden ayrıldılar.