BIST 10.184
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.463,13
HABER /  GÜNCEL

Gazetecilere yumurta sorusu

Türkiye’de ölüme neden olan kuş gribi vakaları konusunda ülkeler önlemlerini sürdürüyor. Gazetecilere, havaalanında “yumurtanız var mı'' sorusu yöneltildi.

Abone ol

Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Atina’ya giden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı izleyen Türk gazetecilere, havaalanında “çantanızda yumurta, et var mı'' soruları yöneltildi.
Türk gazeteciler, Venizelos Havaalanı’nda kuş gribi soruları ile karşılaştı. İstanbul’dan gelen tüm yolculara pasaport kontrolünden sonra, “Son günlerde kanatlı hayvana dokundunuz mu?'', “Yanınızda kanatlı hayvan eti bulunuyor mu?'', “Sağlık kontrolleriniz yapıldı mı?'', “Yanınızda et, yumurta ya da bununla ilgili ürünler bulunuyor mu'' soruları soruldu.
Görevliler, soruların prosedür gereği olduğunu söylerken, Türk grubun gazeteci olduğunu belirtmesi üzerine geçişe izin verildi. Kuş gribinin Türkiye’den sonra KKTC’de de görülmesinin uygulamada etkili olduğu belirtildi.
Havaalanındaki Türk vatandaşları, geçen haftaya kadar Türkiye’den gelen yolcuların pasaportlarına görevliler tarafından eldivenli şekilde işlem yapıldığını belirterek, tepki gösterdiler.

Baykal’a sorulmadı

Büyükelçilik görevlileri, havaalanına gelişinde VİP’i kullanan Baykal’a bu soruların sorulmadığını kaydettiler.
Havaalanında, kuş gribi ile ilgili uyarı afişleri de dikkat çekti. İngilizce, Yunanca ve Arapça yazılı afişlerde, Türkiye ve AB üyesi olmayan ülkelerin ziyareti sırasında, "ellerin sık sık sabunla yıkanması, kanatlılarla temas edilmemesi, kanatlı hayvan eti yenmemesi'' istendi. Bazı afişlerde, et, süt ve peynir yenilmemesi gerektiği de vurgulandı.

Haber: EZELHAN ÜSTÜNKAYA Atina
Kaynak: