BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Gazetecilere ödül yağdı

Geleneksel Basın-Yayın ve Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması sonuçlandı.

Abone ol

AGC'nin düzenlediği, Geleneksel Basın-Yayın ve Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması ile Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda derece alan gazetecilere ödülleri törenle verildi.

Hillside Su Oteli'nde düzenlenen törende konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Antalyalı gazetecilerin, ilin sorunları karşısında en sağduyulu davranan meslek grubunun başında geldiklerini belirtti.

Gazetecilere yapılan eleştirilerde insaflı olunmasını isteyen Yeni, 300'den fazla üyesi bulunan AGC'nin kamu yararına dernek statüsüne geçebilmek için yaptığı başvuruların kabul edilmediğinden yakındı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de törendeki konuşmasında gazetecilerin kamu hizmeti yaptığını vurguladı. Haber alma özgürlüğünün en temel hak ve özgürlük olduğunu dile getiren Şahin, AGC'nin kamu yararına dernek olarak kabul edilmesi için yardımcı olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, AGC Geleneksel Basın-Yayın ve Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması ile Hasan Özkay Fotoğraf Yarışmasında ödüle layık görülen gazetecilere ödülleri verildi. 

Gecede ödül alan gazeteciler şöyle:

Haber dalı: DHA'dan Vahide Yanık birincilik, Akşam Gazetesi'nden Bülent Tatoğulları-Tanju Altınay ikincilik, DHA'dan Teslime Tosun üçüncülük.

Güncel yazılar dalında: Hürriyet Gazetesi'nden Salih Uçar birincilik, Akşam Gazetesi'nden Selami Şahin ikincilik, Kitle Gazetesi'nden Cüneyt Bol üçüncülük.

Araştırma dalında: DHA'dan Erol Akkır birincilik, Yenigün Gazetesi'nden Salim Uzun ikincilik, Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Abdullah Yalçın üçüncülük.

Röportaj dalında: DHA'dan Rahime Yeşim Ersoy birincilik, Kent Haber Gazetesi'nden Okan Dilek ikincilik.

Spor haberleri dalında: Akdeniz Beyaz Gazetesi'nden Mehmet Şifa içek.     
Sayfa düzeni dalında: Akdeniz Manşet Gazetesi-Ramazan Bozca.
Haber fotoğrafı dalında: Kitle Gazetesi'nden Mahmut Üründül.
Televizyon haberleri dalında: Demre TRT muhabiri Ahmet Acar birincilik, VTV'den Zübeyde Yıldız ikincilik, ART'den Şeref Alınmış üçüncülük. Televizyon kültür sanat programı dalında: VTV'den Betül Uysal.
Televizyon kamera çalışması dalında: VTV'den Bora Temel.
Radyo dalında: Martı Radyo'dan Nihan Kırdı, TRT Antalya Radyosu'ndan Hüsniye Vural.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ; KALENDER VE TUR'A

Yarışmada jüri özel ödülü, güç şartlara rağmen internet teknolojisini en iyi şekilde kullanarak, gazetecilik mesleğinden ve heyecanından kopmadan gelecek kuşaklara örnek şekilde taşıyor olması nedeniyle Abdulkadir Kalender ile her türlü zorluk ve sağlık sorunlarına rağmen gazetecilik mesleğinden kopmayan Atilla Tur'a verildi.

HASAN ÖZKAY FOTOĞRAF YARIŞMASI

Siyasal-sosyal haber fotoğrafları dalında: Zaman Gazetesi'nden Fethullah Akpınar ikincilik.
Turizm ve çevre fotoğrafları dalında: DHA'dan Göksel Yapar birincilik ve ikincilik, Belek Belediyesi Basın Müdürü Nizamettin Özmen üçüncülük.
Sanat Fotoğrafları dalında: Belek Belediyesi Basın Müdürü Nizamettin Özmen.