BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Rumlardan garip savunma

Rumlar, Çetinkaya'nın maç yapması için kendilerinden izin almasını istedi!

Abone ol

GÜNEY Kıbrıs Futbol Federasyonu, siyasi nedenlerle son anda iptal edilen KKTC’li Çetinkaya ile İngiliz Luton Town takımları arasındaki dostluk maçının oynanamama nedenini açıkladı. Rum Futbol Federasyonu, Çetinkaya takımının ‘maçın oynanması için kendilerinden izin alması gerektiğini’ savundu.

Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Kostakis Kutsokumnis, Başkan Yardımcısı Andreas Akkelidis ve Genel Sekreter Kris Georgiadis ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Çarşamba günü oynanamayan Çetinkaya- Luton Town maçıyla ilgili basına bilgi verdi. Rum Futbol Federasyonu Başkanı Kutsokumnis, Çetinkaya-Luton Town maçının oynanamama nedenini, Çetinkaya'nın, izin için iki satırlık bir faks yazısını göndermemesinden kaynaklandığını söyledi. Kutsokumnis, şunları kaydetti:
“Maçın oynanacağı gün, Luton Town yetkilileriyle yaptığımız görüşmede kendilerine ‘lütfen Çetinkaya yöneticilerine söyleyiniz, bizlere iki satırlık bir izin istemi yazısını fakslasınlar, biz kendilerine olumlu yanıt vereceğiz’ dedik. Ancak onlar, böyle bir yazıyı göndermekten kaçındılar. Rum ve Türk basın mensuplarının önünde deklare ederim ki, bizden izin talep edecek her Kıbrıslı Türk takımına izin vereceğiz. Türk takımları ister Manchester United, ister Barcelona, ister Fener veya Galatasaray, ister Real Madrid ister Aboel, Omonia olsun hepsine izin vereceğiz. Yeter ki, davranış FIFA kurallarına uygun olsun. Kıbrıs Rum takımlarının uyduğu gibi, Çetinkaya'nın davranışını bir Rum takımı yapsaydı, ona da izin vermezdik. Çünkü biz ayırım yapmıyoruz''

‘SPORU SİYASETE ALET ETMESİNLER’
Kıbrıslı Türk siyasilerin demeçlerine de gönderme yapan Rum futbol Federasyon Başkan Kostakis Kutsokumnis, ilginç bir şekilde Türk yetkilerden, ‘sporu siyasete alet etmemelerini’ istedi. Kutsokumnis, “Biz ırkçılık yapmıyoruz, ayırım da yapmıyoruz, biz sadece kuralları uyguluyoruz. Kıbrıslı Türklerle her türlü görüşmeye de açığız. Diyalog kurmaktan çekinmeyiz. Yeter ki sportif yetkililer samimi olsunlar, sporu politikaya alet etmesinler. Biz iyi niyetliyiz'' dedi.