BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL

Çetede 4 savcı 2 hakim!

Çete elemanlarıyla kamu görevlileri arasındaki ilişkiler gün ışığına çıktı.

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen "Son Nokta" adlı operasyonla ilgili soruşturmada çete elemanlarıyla kamu görevlileri arasındaki ilişkiler gün ışığına çıkmaya devam ediyor. Çetenin telefon dökümlerinde 3'ü İstanbul'da, 3'ü de Ankara'da olmak üzere 4 savcı ve 2 hakim ile ilişkili oldukları belirlendi.

İstanbul Organize Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu tarafından yönetilen Son Nokta Operasyonu'nda 1'i polis, 2'si kadın 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Çete elemanlarının yapılan sorgulamalarında, kamu görevlileriyle olan ilişkileri de ortaya çıkmaya başladı. Yapılan çalışmalarda, gözaltında bulunan E.Y.'nin İstanbul'dan 1 hakim ve 1 savcıyı, Ankara'dan da 2 savcı ve 1 hakimi çeteyle irtibatlandırdığı belirlendi. Yapılan soruşturmada, çetenin hakim ve savcılarla olan ilişkisini ünlü işadamı R.A.'nın, polislerle ilişkisini ise H.K.'nın ortağı olduğu iddia edilen M.B.'nin sağladığı iddia edildi.

Operasyonda yakalanan çetenin lideri olduğu öne sürülen A.Ö.'nün uluslararası bir uyuşturucu mafyasının Türkiye sorumlusu ve baronu olduğu ileri sürüldü. Hollanda'da yaşayan ve kısa bir süre önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen A.Ö.'nün tüm mal varlığını üzerine yaptığı tespit edilen R.A.'nın, savcı E.Y. ile çeteyle alakalı yaptığı görüşmelerin de polis tarafından saniye saniye kayıt altına alındığı öğrenildi.