BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda dehşet anları

Diyarbakır'da bir kişi silahla bir satıcıyı vurdu müdahale eden polisi de şehit etti.

Abone ol

Diyarbakır'da 15 yıldır psikolojik tedavi gören 45 yaşındaki Askeri Özpolat, akşam saatlerinde kapısına gelen seyyar satıcıyı pompalı tüfekle yaraladı, olaya müdahale eden polislerden Hüsamettin İnci'yi şehit etti, eşini ve 5 çocuğunu rehin aldı, polisin operasyonu başlayınca canına kıydı.

Kentin Feritköşkü Mahallesi'nde oturan evli ve 5 çocuk babası Askeri Özpolat, saat 17.00 sıralarında kapısına satış için gelen seyyar satıcı ile tartıştı. Özpolat, minyatür Kuran-ı Kerim ve dua kitaplarıyla nazarlık satan bu kişiye pompalı tüfekle ateş açıp yaraladı.

POLİSLER ATEŞ AÇTI

Komşuların durumu Emniyet Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine, Cinayet Masası'nda göreli bir ekip hemen olay yerine sevkedildi. Yaralı seyyar satıcı Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polislerin teslim olmasını istediği Askeri Özpolat, pompalı tüfekle güvenlik görevlilerine de ateş etti ve polis memuru Hüsamettin İnci'yi ağır yaraladı.
Polis telsizinden takviye kuvet istenirken, hastaneye kaldırılan polis Hüsamettin İnci, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.
EŞİNİ VE ÇOCUKLARINI REHİN ALDI

Olay yerine Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri ve keskin nişancıların geldiğini gören Askeri Özpolat, bu kez eşi Yıldız (40) çocukları Suna (26), Cahide (25), Ömer (8), Semanur (7) ve Sevgi Özpolat'ı (6) rehin alarak evin kapısını kilitledi.

Çevrede önlem alan Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri, çatılara keskin nişancılar yerleştirdi ve Askeri Özpolat'ın rehin aldığı eşi ve çocuklarını bırakıp teslim olmasını istedi. Ancak Özpolat'ın ateş açmayı sürdürdü ve teslim olmadı.

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, saat 19.00 sıralarında operasyonu başlatmak için eve sis ve göz yaşartıcı bombalar atmaya başlayınca Askeri Özpolat, kapıyı açıp rehin aldığı eşini ve 5 çocuğunu serbest bıraktı. Kapıyı yeniden kilitleyip içerden pompalı tüfekle ateş açmayı sürdüren Özpolat teslim olmayacağını söyledi.

İNTİHAR ETTİ

Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın olay yerine gelmesiyle yeniden durum değerlendirmesi yapan polis, Askeri Özpolat'a teslim olması çağrısını tekrarlayarak beklemeye başladı. 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz da olay yerine geldi.

Bir süre daha daha polislere ateş etmeyi sürdüren Askeri Özpolat'a sürekli teslim olması çağrısı yapıldı. Saat 19.30 sıralarında ateş kesildi, kısa süre sonra içerden tek el silah sesi geldi. Bunun üzerine polisler kapıyı kırıp içeri girdiklerinde, Askeri Özpolat'ın cesediyle karşılaştı. Özpolat'ın kendisine ait pompalı tüfeği çenesine dayayıp ateş ederek canına kıydığı anlaşıldı.