BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Baykala acıdı!

Başbakan Erdoğan, Baykal'ın kendisini acındırdığını iddia etti!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "dokunulmazlıkların kalkmasının siyaset kurumunun yozlaştırılması ve zaafa uğratılması demek olduğunu" kaydederek, "Dokunulmazlık kalkacaksa her yerde kalkmalıdır, her yerde. Yargının da dokunulmazlığı kalkmalı, memurun da kalkmalı, askerin de kalkmalı, hepsi kalkmalı" diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Dokunulmazlıkların kalkması demek ne demek biliyor musunuz? Siyaset kurumunun yozlaştırılması, siyaset kurumunun zaafa uğratılması demektir. Biz partimizin programına koyduk. Eğer dokunulmazlık kalkacaksa her yerde kalkmalıdır, her yerde. Yargının da dokunulmazlığı kalkmalı, memurun da dokunulmazlığı kalkmalı, askerin de kalkmalı, hepsinin kalkmalı. Sadece siyasetçi dediğiniz zaman yarın bu ülkede siyaset yapacak insan bulamazsınız."

Partililerin "dün akşam bir televizyon kanalında Baykal'ın kendisini acındırdığını" söylediklerini ve "Öyle kendini acındırdı ki biz de dedik ki arkadaşlarla acaba yardım edelim mi" yorumunda bulunduklarını ifade eden Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın mal beyannamesinden imkanlarının hepsini bildiklerini, ancak yeniden mal varlığını açıklamasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, "Ama hanımefendininkini de hepsini açıkla, millet görsün" dedi.

Erdoğan, Deniz Baykal'ın "ben marka giymem" açıklamasını da eleştirirken, "Kime söylüyorsun bunu, açık konuş. Eğer Tayyip Erdoğan için söylüyorsan, hayatım boyunca hep yerli giymişimdir" şeklinde konuştu.