BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gandi'yi The Economist'le vurdu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, The Economist dergisinde yayımlanan makaleyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu vurdu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''The Economist'' dergisinde yayımlanan makale ile ilgili yaptığı değerlendirmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı:

''Bu kuruluş sürekli olarak taraf olan bir kuruluştur, yani tarafsız haber yapma derdinde değildir. Adında 'halk' ibaresi geçen bir partinin Genel Başkanının böyle 'yabancı bir yayın kuruluşu beni destekliyor' diye hani adeta sevindirik olup, meydanlarda bunu kullanması çok garip" dedi.

Babacan, bir televizyon kanalında katıldığı programda soruları yanıtladı. Babacan, The Economist dergisinin bir kanaati oluşturduğunu ve o kanaatini okurlarına empoze ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu kuruluş sürekli olarak taraf olan bir kuruluştur, yani tarafsız haber yapma derdinde değildir. Onu okuyanlar da zaten dünyayı takip edip hani bir kanaat oluşturmaya çalışan bir kitledir. Türkiye'yi okuyan birisi Türkiye ile ilgili böyle bir kanaatin olur, olmaz diye onu alır ve okur. Dolayısıyla, onların ne yazıp yazmadığından öte, bana göre Ana muhalefet partisi CHP'nin tutup da bu makaleyi miting meydanlarında dillendirmesidir, garip olan budur. Yani gücünü halktan alma yerine, halka hitap ederken, 'Bakın elin adamı bizi destekliyor' diye bunu miting alanlarında kullanabilmektir. Yani bu gerçekten adında 'halk' ibaresi geçen partinin Genel Başkanının böyle 'yabancı bir yayın kuruluşu beni destekliyor' diye hani adeta sevindirik olup, meydanlarda bunu kullanması işin çok çok garip bir yanı"