BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den şaşırtan Bingöl mitingi iddiası

Başbakan Erdoğan'ın Bingöl mitingi öncesinde polisin eylem olasılığına karşı çok şaşırtan bir önlem aldığı iddia edildi.

Abone ol

CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak ve milletvekili adayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bingöl'de yaptığı miting öncesi, kent merkezindeki bir çok eve sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapılarak çok sayıda kişinin gözaltına alındığını iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Bingöl'de partisinin düzenlediği mitinge katılıp, halka seslendi. CHP İl Başkanı Sema Kaygalak ile partisinin Bingöl milletvekili adayları Zeki Korkutata ve Süleyman Batka bir basın toplantısı yaparak, Erdoğan'ın mitingi öncesinde sabaha karşı saat 04.30 sıralarında evlere baskın yapılarak bir çok kişinin gözaltına alındığını ve Başbakan'ın gitmesinin ardından bu kişilerin saat 22.00 sıralarında serbest bırakıldıklarını öne sürdü. Yapılan ev baskınları ve gözaltıların 12 Eylül'ü aratmadığını kaydeden CHP milletvekili adayı Zeki Korkutata şunları söyledi:

"Her siyasi parti Bingöl'e geliyor ve mitinglerini sükunet içinde yapıyor. Bu insanlar gitsin lideri dinlesin, oyunu kime nereye veriyorsa versin. Ama güvenlik adı altında bu insanları götürüp emniyette gün boyu tutmanın anlamı yok. Başbakana suikast filan ihbarı vardı da bizim haberimiz mi yok? Öyle bir şey de yok. Sadece olay şudur. Başbakan'a karşı varsa bir tepkileri, makul bir şekilde demokratik bir ortamda vatandaş tabiki pankart da açar, sorununu da iletir. Başbakan dinler veya dinlemez, o ayrı konu. Ama vatandaşın burada demokratik hakkı var, talebi var. Emniyet güçlerinin bu talebi bastırıp içeriye atmanın anlamı yok. Böyle bir uygulama 12 Eylül döneminde bile yaşanmadı. Her nevruz bayramı öncesi insanlar Bingöl'ü terk ediyor. Neden? Gözaltına alınmamak için. Belirli etkinlikler döneminde belirli insanlar gözaltına alınıyordu. Baskılarla bir yere varılamaz. Olayı kınıyorum."

CHP İl Başkanı Sema Kaygalak da, Başbakan Erdoğan'ın Bingöl'de yapacağı miting öncesinde çok sayıda genç ve çocuk yaştaki insanların sabaha karşı gözaltına alındığını ileri sürerekk bunun bir demokrasi ayıbı olduğunu savundu.