BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi, Baykal'a inceleme için ne dedi?

CHP'nin eski genel başkanı Baykal hakkında Ergenekon kapsamında inceleme başlatılmasına Kılıçdaroğlu'nun ilk tepkisi...

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında yargıyı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla hakkında inceleme başlatılan eski CHP genel Başkanıyla ilgili parti merkezinden bir açıklama yapılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir soru üzerine ''Ben de merak ediyorum'' demekle yetindi.

BAYKAL'A İNCELEMEYE İNCELEME

Bu soru Kılıçdaroğlu'na Parti Meclisi toplantısı çıkışında soruldu. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün Deniz Baykal ile ilgili soruşturma başlattı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Elde hiçbir veri, bilgi olmadan benim açıklama yapmam doğru olmaz. Bakalım nedir, ben de merak ediyorum'' dedi.

ATEŞ'TEN SERT TEPKİ

İncelemeye yönelik sert tepki ise Baykal'ın genel başkanlık sürecinde yakın çalışma arkadaşı olan Yılmaz Ateş'ten geldi. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş söz konusu incelemeyle ilgili, ''Bu tamamen deli saçması bir açıklama'' dedi.

CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, ''hayatını darbelere karşı adayan bir liderin, durup dururken saçma sapan bir gerekçeyle hakkında soruşturma açılıyor deyip kamuoyunu ayağa kaldırmanın bir anlamı olmadığını'' söyledi.

Ateş, ''Eğer böyle bir şey varsa kamuoyu mu oluşturmak istiyor, onun mu üzerine gitmek istiyor... O nedenle bu tamamen deli saçması bir açıklama. Dileriz ki Türkiye'de hukuk egemen olur. Gazeteci Ergün Poyraz, tam 4 yıl oldu gözaltına alınalı. Halen neyle suçlandığı bilinmiyor. Yazdığı kitap özgür şekilde piyasada satılıyor ama yazarı 4 yıldır içeride'' diye konuştu.