BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'e kim destek çıktı?

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısına Gürsel Tekin ve koruculuk tartışması damgasını vurdu.

Abone ol

CHP, belki de tarihinin en hareketli PM toplantılarından birini gerçekleştirdi. İlk olarak Perti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav’ın sürpriz görüşmesi nedeniyle bir saat gecikerek 11.00’de başlayan toplantıda, 12 başlık ele alındı. Bazı üyelerin disiplin cezalarının kaldırılıp kaldırılmaması da, değerlendirmeye alınan konular arasındaydı.

12nci maddede, Berhan Şimşek’ten boşalan MYK üyeliği için gerçekleştirilecek olan seçim vardı. Bazı üyeler, bu madde görüşülmeye başlanmadan önce söz aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK üyesi Şahin Mengü ve MYK üyesi Mahmut Duyan, gerçekleştirdikleri konuşmalarda Gürsel Tekin’e eleştiride bulundular.

Şahin Mengü, Tekin’in 2 yıl önce Milletvekili Necla Arat çin ‘tombala vekil’ sözlerini hatırlatarak eleştirdi. ‘Bu sözleriniz doğru değil’ diyen Mengü, Tekin’in parti içi demokrasiden gelmediğini ve bu konuda parti içi demokrasinin işletilmesi gerektiğini söyledi.

KOÇ VE DUYAN'DAN 'KORUCU' ELEŞTİRİSİ

Haluk Koç ve Mahmut Duyan ise Tekin’in bir süre önce Milliyet gazetesine verliş olduğu demeci dile getirdiler. Tekin’in ‘Koruculuk kaldırılmalı. Kürt sorununun bir parçası da koruculuk sistemidir. Parti olarak bölgeye ilişkin rapor hazırlarken bunun adına Güney Doğu raporu değil ‘Kürt Raporu’ olarak koymalıyız’ sözlerinin eleştirilmesi üzerine, Tekin cevap hakkını kullanmak için söz aldı. ‘Sözlerimin arkasındayım’ diyen Tekin, ‘Koruculuk sistemi kaldırılmalıdır. Biz evrensel değerleri savunmalıyız; benim görevim evrensel değerleri savunmaktır ve koruculuk sistemi çağdışıdır’ diye konuştu.

Koruculuk sistemini savunmadığını dile getiren Tekin, ‘Koruculuk sisteminin kaldırılması parti programımızda da yer almıştır. Sizin onu bile okumadığınız bu sözlerinizle belli oluyor. Eğer okumuş olsaydınız koruculuğun kaldırılması yönündeki vaatleri de görmüş olurdunuz’ dedi.

AYSEVER TEKİN'E DESTEK ÇIKTI

Tekin’in ardından söz alan CHP PM üyesi Enver Aysever ise Tekin’e yönlendirilen ithamları eleştirdi. ‘Gürsel Tekin’e yöneltilen eleştirileri anlayamıyorum ’ diyen Aysever, şöyle konuştu:

‘Gürsel Tekin’in sözleri niçin bu kadar göndem maddesi haline getiriliyor? Bugüne kadar parti içi demokrasiyi benimseyemeyenler, söz konusu Tekin olunca mı parti içi demokrasiyi hatırlıyor? Ben Gürsel Tekin’i destekliyorum; herkes bu partide fikirlerini açıkça ifade edebilmeli.’

Aysever’in bu sözleri, Gürsel Tekin hakkındaki tartışmalara da son noktayı koydu.