BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Galip Ensarioğlu son sözünü söyledi!

AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmaması görüşünde. Peki AK Parti içerisinden kendisine bir tepki var mı?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER- ANKARA-

Galip Ensarioğlu, BDP'li Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmaması gerektiği konusunda fikrini söylemiş, bu konuda AK Parti'nin büyük çoğunluğu gibi düşünmediğini açıkça ifade etmişti.

Ensarioğlu'nun açıklamasının ardından, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da bir açıklama yaparak, parti içerisinde farklı düşüncelerde vekiller olabileceğini, bunun normal karşılanması gerektiğini söylemişti.
 
Biz de internethaber.com olarak Galip Ensarioğlu'na AK Parti içerisinden bir tepki alıp almadığını sorduk ve dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili neler olabileceğini konuştuk.

Fikrini açıkça söylemesinin gayet normal bir durum olduğunu belirten Ensarioğlu şunları söyledi:

"Partiden tepki almadım. AK Parti Türkiye2nin temel meselelerini tartışmaya açan ve bu konularda herkesin fikrini alıp bunu parti politikası haline getiren, demokrasinin işlediği bir parti. Bu anlamda, böylesine önemli bir meselede Sayın Başbakan tarafından değerlendirmeye açılmıştır, ben de bu meseleyi kendi açımdan değerlendirdim. Partide benimle aynı düşünenler olduğu gibi benimle aynı fikirde olmayanlar da var. Bu tepki alınacak bir şey değil. Ama bazı basın kuruluşlarının bizim kastetmediğimiz bir biçimde bu sözleri, partide çatlak, isyan, ayrışma şeklinde manşete taşımaları o basın kuruluşlarının kendi niyetlerini manşete taşımasıdır.

"Biz partide her meseleyi tartışıyoruz. Ben bu açıklamayı basın önünde yaptım, fikrimi söyledim. Fikrinizi söylemeseniz bu sefer partide tek seslilik var deniyor, halbuki hiç de öyle değil, her meselede gayet medeni bir şekilde tartışıyoruz. Parti içerisindeki demokrasi işliyor."

Dokunulmazlıkların kaldırılma ihtimalini de göz önünde bulunduran Ensaioğlu sözlerine şöyle devam etti:

" Meclis Genel Kuruluna gelirse dokunulmazlıkların kaldırılacağını düşünüyorum. Ama bekleyip göreceğiz, süreç nasıl işleyecek, komisyonlarda neler olacak bekleyip göreceğiz. Dokunulmazlıklar kaldırılırsa çok faydalı olmayacğını daha önce de söylemiştim, düşüncelerimin arkasındayım."