BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.426,24
HABER /  SPOR

Galatasaraytan Terim açıklaması

Terim Galatasaray'a gidiyor mu, gitmiyor mu? Bu soruya son noktayı sarı kırmızılı yönetim koydu.

Abone ol Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, takımın başına getirmek için Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile görüştükleri yönündeki haberlerin spekülasyon olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün 103. kuruluş etkinlikleri çerçevesinde, kulübün kurucusu Ali Sami Yen için düzenlenen anma törenine katılan Mehmet Helvacı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik direktör Michael Skibbe'ye alternatif arandığı ve Fatih Terim'e teklif götürüldüğü şeklindeki haberlerin sorulması üzerine Helvacı, ''Bunun cevabı verildi internet sitemizde. O yüzden tekrar aynı şeyi söyleyeceğim. Fatih hoca ile görüşüldüğü yönündeki haberler tamamen spekülasyon. Böyle bir şey yok. Fatih hoca şu anda milli takımımızın hocası. Galatasaray olarak, hocamız varken bir başka hocaya teklif götürmek gibi bir alışkanlığımız yok. Bunu herkesin biliyor olması lazım. Böyle bir şey ancak hocamızla yollarımızı ayırdığımızda olur. O zaman bir hoca arayışımız ve görüşmemiz olur. Yoksa çıkan haberler spekülasyon olur'' diye konuştu.

Helvacı, ''Yönetim olarak Skibbe'nin arkasında mısınız'' sorusuna, ''Tabii ki. Şu an hala hocamız olduğuna göre, sözleşmemiz devam ettiğine göre arkasındayız. Sözleşmemiz sona erene kadar da arkasında olmaya devam edeceğiz'' karşılığını verdi.

-''GOLDMAN SACHS İLE GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİYORUZ''-

Mehmet Helvacı, mali anlaşma çerçevesinde yatırım bankası Goldman Sachs ile görüşmelere devam ettiklerini dile getirdi.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin Goldman Sachs ile yaptıkları görüşmeleri nasıl etkilediğine dair bir soru üzerine Helvacı, şunları kaydetti:

''Dünyada çok ciddi bir krizin yaşandığını tekrar anlatmaya gerek yok, ama şu anda bize doğrudan bir etkisi yok. Aslında, Türkiye ne kadar etkilenirse, biz de o kadar etkileneceğiz. Gelişmeler açısından meseleye bakarsak, bize ulaşmış, işin akim kaldığına dair bir gelişme şu anda söz konusu değil. Başladığımız şekilde görüşmelere devam ediyoruz. 25 Ekim tarihinde olağanüstü genel kurul toplantımız var. Orada kongre üyelerimiz kararlarını açıklayacak. Bu bize yol gösterecek. Önümüzdeki çarşamba günü de divan kurulu toplantısı yapılacak. Bu toplantıda da divan kurulu üyelerimizin görüşlerini alacağız. Tüm bu görüşmeleri bir arada değerlendirdikten sonra, ne yapmamız gerektiği hakkında kesin kararımızı vermiş olacağız.''