BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.507,50
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öze tazminat davası

Ulusal Kanal'ın avukatı Mehmet Aytekin, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında dudak uçuklatan tazminat talebinde bulundu.

Abone ol Ulusal Kanal'ın avukatı Mehmet Aytekin, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında 100 milyarlık tazminat davası açılması amacıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçce verdi.

Dilekçede, "Ulusal Kanal televizyonunun halktan gördüğü destek ve ilgi oranında izlenen ve bu sayede aldığı reklamlarla yayın hayatını sürdürmeye çalışan bir yayın kuruluşu" olduğu belirtildi ve davalı savcı Öz'ün beyanlarıyla şirketin büyük ölçüde maddi ve manevi zarara uğratıldığı iddia edildi.

Dilekçede, "Ergenekon soruşturmalarının merkezinde Ulusal Kanal ve İşçi Partisi var. Davalı Savcı Zekeriya Öz'ün açıklamasıyla milyonlarca izleyici Ulusal Kanal'ın Ergenekon adı verilen örgütün merkezinde olduğuna inandırılmaya çalışılmıştır. Soruşturma gizlidir. Ayrıca yayın yasağı da vardır. Mahkemenin kararı olmadan hiçkimsenin suçluluğuna hükmedilemez. Soruşturmayı yürüten Davalı savcı Zekeriya Öz, şüphelilerin leh ve aleyhlerindeki delilleri toplamakla yükümlüdür. Bir takım kişi ve kuruluşların suç odağı olduğu yönünde açıklama yapamaz. Yaparsa suç işler" denildi.