BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  SPOR

Galatasaraylılar cezaevinde

Ümraniye E ve T tipi cezaevi mahkumları ile eski Galatasaraylılar maç yaptı.

Abone ol

Eğitim ve meslek edindirme çalışmaları ile adından söz ettiren Ümraniye E ve T Tipi Ceza İnfaz Kurumu geçtiğimiz hafta renkli bir organizasyona sahne oldu. Cezaevi tutuklu ve hükümlülerinin oluşturduğu futbol takımıyla, eski Galatasaraylı futbolcular aynı sahada karşı karşıya geldiler.Geçtiğimiz hafta Ümraniye E ve T Tipi Ceza İnfaz Kurumu renkli bir organizasyona sahne oldu.

Cezaevi tutuklu ve hükümlülerinin oluşturduğu futbol takımıyla, eski Galatasaraylı futbolcular aynı sahada karşı karşıya geldiler. T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakada hem tutuklular, hem de eski futbolcular arasında kıyasıya bir çekişme yaşandı.

ANLAMLI ORGANİZASYON

Haftalar öncesinden maça hazırlanan hükümlüler arasından iyi futbol oynayanlar seçilerek, iki haftalık bir antrenman sürecine girdiler. Tutukluların antranörlüklerini lisanslı eski futbolcular Abidin Özdemir ve Murat Küçük yaparken, maçı lisanslı eski hakem Ahmet Yaşar yönetti.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Galatasaray’lı futbolcular Ayhan Akbin, Hakan Ünsal, Bülent Alkılıç, K.Metin Çekiçler, Turgay Aksu, Cihat Aksu, Turga Kazancı, Cengiz Yazıcıoğlu, Bülent Korkmaz, Furkan Ölçer, Soner Tolunguç ve Yıldırım Benayyat’ın (Yıldo) katıldığı organizasyonda sevdiği futbolcularla tanışma şansını yakalayan hükümlüler, onlarla maç yaparak unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Cezaevi Spor’un Galatasaraylı sporculara 8-5 mağlup olduğu maçta, her iki tarafın futbolcuları birbirlerini tebrik etti. Müsabakaya katılan bütün futbolculara teşekkür belgesi, tutuklulara da çeşitli hediyeler verildi. Maçtan sonra düzenlenen yemekte duygularını ifade eden GS’li futbolcular böyle anlamlı bir organizasyona katılmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, bu maçın kendileri içinde unutamayacakları bir anı olduğunun altını çizdiler. Ümraniye E ve T Tipi Ceza İnfaz Kurumu tutuklu ve hükümlüleri Beşiktaş ve Fenerbahçe Kulübü’nün eski futbolcularıyla maç yapmaya hazırlanıyorlar.

GELİR ELDE EDİYORLAR

Ümraniye E ve T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklular boncuk, resim, çini, kaynak ve tekstil atölyesinde yaptıkları faaliyetleri açılan sergilerde satma imkanı buluyorlar. Hükümlüler kendi diktikleri nevresim takımlarını da kantinde satarak gelir elde ediyorlar.

Kaynak: Bugün