BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'ın başı Arena'da dertte

Türk Telekom Arena'nın isminin başına Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni getiren yönetimin başı dertte.

Abone ol

Türk Telekom, isim sponsoru olduğu stadyumun "Türk Telekom Arena" olan adının başına "Ali Sami Yen Spor Kompleksi" ekini getiren G.Saray'a dava açtı!

Galatasaray camiasının duayenlerinden gelen baskı sonrasında Türk Telekom Arena'nın isminin başına Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni getiren sarı-kırmızılı yönetimin başı dertte.

Türk Telekom, sponsorluk anlaşmasıyla ismini verdiği Seyrantepe'deki yeni stadyum için yaptığı isim ve reklam anlaşmalarının ihlal edildiği gerekçesiyle Galatasaray Spor Kulübü'ne dava açtı.

Türk Telekom ile Galatasaray yönetimi arasında 28 Temmuz 2008 tarihinde "Reklam

TÜRK TELEKOM'DA DAVAAÇIKLAMASI

Türk Telekom, Galatasaray'a isim sponsorluğuyla ilgili dava açtığı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada anlaşma gereği stadyumun adının 2011 Ocak ayından itibaren 10 futbol sezonu boyunca  “Türk Telekom Arena” olarak anılacağı belirtildi.

Açıklamada, Türk Telekom’un Galatasaray Kulübü’ne, yeni stadyumun isim ve reklam anlaşmalarının ihlal edilmesi gerekçesi ile dava açtığı iddiası gerçeği yansıtmadığı kaydedilerek şunlar belirtildi:

"Konu Türk Telekom Arena’nın isim hakkı kullanımının tespiti ile ilgili bir süreçten ibarettir. 
 
Türk Telekom, sporun en büyük taraftarı olarak farklı spor dallarında kulüpleri desteklemekte,  sponsorluklar ve altyapı yatırımları ile sporun birçok alanında değer yaratma hedefi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Türk Telekom, Türk sporuna gelecekte de destek vermeye, bu alanda yüklendiği sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. "

pazarlama ve tanıtım amacıyla isim hakkı" sözleşmesinin imzalandığı ifade edilen dilekçede Türk Telekom'un avukatları "Seyrantepe'de 15 Ocak 2011 tarihinde açılan stadyumun adının "Türk Telekom Arena" olacağı konusunda anlaşma yapılmıştır.

İsim belirleme hakkı Türk Telekom AŞ'ye ait olmasına rağmen G.Saray Spor Kulübü Derneği bu anlaşmayı ihlal etmiştir. Stadyumun ismine "Ali Sami Yen Spor Kompleksi" eklemesi yapılmıştır. Derneğin resmi web sitesinde "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena" olarak hakla duyurulmuş, yazılı ve görsel medyada da stat bu isimle yer almıştır.

Bu durum, sözleşmenin amacını ortadan kaldırarak ihlal etmektir" şeklinde görüş belirttiler. Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi raporunda "Sözleşme ihlal edildi" yazarsa, Türk Telekom yönetimine tazminat hakkı doğacak.

UEFA, sponsoru tanımıyor!

Türk Telekom Arena'nın açılış davetiyelerinde "Ali Sami Yen" isminin geçmemesine dikkat çeken Galatasaray camiasının duayenlerinden İnan Kıraç'ın başlattığı tartışma sonrasında sarı-kırmızılı kulüp, sponsor isminin "Ali Sami Yen Spor Kompleksi" ile birlikte kullanılacağı ifade etti. Avrupa'da stadyumların isim sponsorluğu sadece lig ve kupa maçlarında kullanılabiliyor.

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi için özel sponsorluk anlaşmaları imzaladığından dolayı kupalara katılan takımların stadyumlarındaki sponsor isimlerinin kullanılmasına izin vermiyor. Almanya'da Allianz Arena, İmtech Arena, Porsche Arena, Veltins Arena ve Signal İduna Park gibi stadyumlar UEFA organizasyonlarında kulüp isimleriyle anılıyor. İngiltere'de Arsenal, isim sponsoru Emirates'in adını UEFA maçlarında kullanamıyor.