BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Hamile kadına zorla fuhuş

Düzenlenen operasyon sonucunda, 6 aylık hamile kadına zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen çete çökertildi

Abone ol

İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sığınan Özbekistan uyruklu bir kadın, iş bulma vaadiyle kendisini İstanbul'a getiren bir çetenin zorla fuhuş yaptırdığını belirterek şikayetçi oldu. Kadının verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis, Aksaray'da bulunan çok sayıda otel ve diskoyu incelemeye aldı.

Yapılan takip üzerine operasyon için düğmeye basan Yabancılar Şubesi ekipleri, bir gazino ve iki otele operasyon düzenledi. Bu arada aynı yerlede daha önce de Yabancılar Şube Müdürlüğü'nce 11 kez operasyon yapıldığı belirtildi.

KENDİLERİNE "KASAPLAR" DİYORLARMIŞ

Yapılan operasyonda aralarında emekli bir polis memurunun bulunduğu 17 kişi gözaltına alınırken, Şirin Y., Ferman B. ve Ferdi E.'nin yönettiği 'Kasaplar' adlı fuhuş çetesinin pazarladığı 45 kadın kurtarıldı.

Operasyon sırasında yakalanan kadınlardan 14'ünün Özbekistan ve Türkmenistan'dan iş bulma vaadiyle getirilerek fuhuşa zorlandığı iddia edildi. Çetenin Türkiye'ye getirdiği kadınları 5-10 bin dolar arasında borçlandırdığı ve tutuldukları evlerde zorla fuhuş yaptırdıkları belirtildi.