BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray’dan sevgili tarzında ayrılık açıklaması

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, teknik direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının İtalyan teknik adamla ilgili olmadı...

Abone ol

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, teknik direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının İtalyan teknik adamla ilgili olmadığını, sarı-kırmızılı kulübün şartları ile ilgili olduğunu söyledi.
Sarı-kırmızılı kulübün Haziran ayı olağan divan kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özkan Olcay, Mancini’nin takımın başına gelişinin kritik bir sürece denk geldiğini belirterek, “İngiltere’de 44 sene şampiyon olamamış Manchester City’i şampiyon yapmış bir teknik direktör olarak geldi. İstekleri üst düzeydeydi. Avrupa’daki üst düzey kulüplerin ödediği ücreti ödemek zorundaydık. Güzel bir sezon geçirdik birlikte. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmanın bedelini masaya yatırdığımız zaman, yeniden finansal sorunlarla karşı karşıya kalmamak için çeki düzen vermek gerçeği ortaya çıktı. Sezon başında adımlarımızı hesaplı atmalıyız. ’Şunu da yaparız, bunu da yaparız’ demenin zamanının geçtiğini gördük. Elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yanlış transferleri revize edeceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın zorluğunu bilerek, kendimize bir rota çizmek zorunda olduğumuzu gördük” diye konuştu.

“GALATASARAY’IN LUCESCU İLE MANEVİ BAĞI VAR”
Mancini’nin ayrılmasının kesinlik kazanmasıyla, yeni teknik direktörü vakit kaybetmeden bir sonuca bağlamak zorunda olduklarını ifade eden Olcay, “Medyada birçok alternatif tartışılıyor. Galatasaray’ın Lucescu ile manevi bağı var. Ben eskiden de o çalışırken yönetimdeydim. Büyük hizmetler vermiş, değerli bir spor adamıdır. Mustafa Denizli’nin ismi dolaşıyor. Henüz başkanla konuşma yapma fırsatı bulamadan bir açıklama yapmak istemiyorum. Gelişen olayları birkaç gün birlikte yaşayacağız. Kararı en kısa sürede vermemiz gerekiyor. Başkanımız risk alınması gerektiği zaman alabilen bir yapıya sahip. Ben mühendis olduğum için hesap adamıyım. Hesabın kitabın sonuçlarına bakmadan olmayacak şeyleri olacak gibi kabul edemem. Elden çıkarmak zorunda olduğumuz birçok oyuncu var. Ara transferde çok başarılı olduğumuzu söyleyemiyorum. Galatasaray’ı en iyi yere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Ancak UEFA ve FIFA’nın koyduğu finansal kurallara uymamız gerekiyor. Avrupa kupalarından takımlara düşen paylar, Türkiye’den kat kat fazla. Avrupa’da aldığımız neticelerle katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“AYRILIK MANCINI İLE İLGİLİ DEĞİL”
Transferde finansal kuralları çiğnemeden hareket edeceklerini vurgulayan Özkan Olcay, “Mancini, başarılı olabilmek için yalnızca iyi teknik direktörün yeterli olmadığını biliyor. Kendi ağırlığını empoze ederken ’ben şu isimleri almak istiyorum’ deme gücüne sahipti. Fakat futboldaki yeni şartlar herkesi kendi imkanlarını yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Ayrılık Mancini ile ilgili değil, Galatasaray’ın şartları ile ilgili. Finansal kuralları çiğnemeden, yeni cezalara muhatap olmadan önümüzdeki günlerde yeni kararlar alacağız” ifadelerini kullandı.
(İHA)