BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'dan Fener'e maddi destek

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşı karşıya getiren şike soruşturmasında ezber bozan bir gelişme yaşandı

Abone ol

Konyalı Galatasaraylılar ezeli rakiplerinin kara gün dostu oldu. Konya Galatasaylılar Derneği, İzmir Fenerbahçeliler Derneğinin Şampiyonlar Ligi'nden men edilen sarı-lacivertli kulübe destek için başlattığı kampanyaya destek vereceğini açıkladı.

Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz'ın yaptığı yazılı açıklama futbolda esen sert rüzgarları dindirecek türden. Türk futbolunun çok ağır bir şaibe altında olduğunu ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

FENERBAHÇE MADDİ MANEVİ YIPRANDI

''Geçmişten gelen hacivat-karagöz gölge oyunu alışkanlığı bitmiştir. Futbolumuz artık senaryosu yazılmış bir tiyatro oyunu değil, sonucu sahada ortaya çıkan bir oyun olacaktır. Gelinen noktada kendi kangrenli parmağımızı kesmezsek, birileri gelir kolumuzu keser. Türk futbolunda tüm kulüpler ve camialar için yeni bir devir başlamıştır. Ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin de bu süreçte maddi ve manevi anlamda yıpranmıştır.''

İzmir Fenerbahçeliler Derneğinin Şampiyonlar Ligi'nden men edilen sarı-lacivertli kulübe destek için ''Fenerbahçe için 1 Avro'' kampanyası başlattığını anımsatan Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DERNEKTEN 388 EURO YARDIM

''Bizler gibi renklerine tutkun ve taraftar olarak bir ömür tüketmiş Fenerbahçeli kardeşlerimizin açıklamasını okuduğumuzda samimiyetle üzüldük. Fenerbahçe Spor Kulübünün içinde bulunduğu zor koşullar dolayısıyla İzmirli Fenerbahçelilerin başlattıkları '1 Euro' kampanyasına sadece fikren değil, fiilen de destek olmaya hazırız. Bizler Konya Galatasaraylılar Derneği olarak, üye sayımız karşılığı olarak 388 Euro yatıracağımız hesap numarasının ivedilikle tarafımıza iletilmesini rica ediyoruz. Futbol dünyasının içine düşen ateşi üfleyerek söndüremeyeceğimizin bilinciyle en azından ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe'nin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olabilmeyi arzu ediyoruz.''

FENERBAHÇELİLERİ DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI

Korkmaz, İzmir Fenerbahçeliler Derneğinin başlattığı kampanyaya Türkiye'nin diğer illerindeki Fenerbahçe derneklerinden destek gelmemesini üzüntüyle izlediklerini vurgulayarak, Konya Fenerbahçeliler Derneğini de bu kampanyaya destek olmaya çağırdı.