BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da kaos başladı

Galatasaray, 100. yılında hüsrana uğradı. Şampiyonluk uçup gitti. Hemde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye. İşte bu, Aslan'da büyük kaos ortamına neden oldu...

Abone ol

G.Saray başarılı mı, başarısız mı? Camia bu soruyu tartışıyor. Bir yanda dibe vurmuş bir takımla alınan kupa ve son ana kadar kovalanan zirve... Diğer yanda 100. yılda F.Bahçe'ye kaptırılan şampiyonluk ve mucizelere kalan Şampiyonlar Ligi umudu... Aslan'ın geleceği bu sorunun yanıtına bağlı....

KAFALAR KARIŞIK
Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak şampiyonluğu yitiren, Şampiyonlar Ligi şansını da ateşe atan Galatasaray'da 'iç muhasebe' dönemi başladı. 10 gün önce Fenerbahçe karşısında 5-1'lik tarihi zaferle kazanılan Türkiye Kupası ile güllük gülistanlık olan Cimbom'da bugün herkes karışık duygular içinde. Yanıt aranan soru şu:

CAMİA BÖLÜNDÜ
"Galatasaray bu sezon başarılı mı, başarısız mı?" Camia bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Bir kesim; geçen yıl şampiyonluk yarışına daha sezon ortasında havlu atan, Avrupa'da hüsran yaşayan, yıllar sonra UEFA Kupası'na bile katılamayan, borç içinde yüzen çökmüş bir takımla bugün gelinen noktayı başarı olarak görüyor.

BU ŞARTLARDA İYİ
Bu görüşü savunanlar; stadını yapmış, kadrosu oturmuş, yıldızları ve 100 milyon dolarlık bütçesi olan bir Fenerbahçe'ye karşı kazanılan Türkiye Kupası ve son ana kadar kovalanan şampiyonluk için, "Bu şartlarda alınabilecek en iyi sonuç" diyor. Hagi ve futbolculara destek veriyor.

DAHA KÖTÜ OLAMAZ
Diğer kesim ise, "Ne olursa olsun 100. yılımızda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdık. Bu acı bize yeter. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne bile gidemeyeceğiz. Bu ise tam hüsran. Belki F.Bahçe kadar para harcamadık ama kadromuz onlardan aşağı değil. Üç maçın ikisinde onları yendik" diyor, sadece kupanın başarı olamayacağını belirtiyor.

TARAFTAR DA ŞAŞKIN
"Başarısızız" tezini savunanların çoğunluğu faturayı teknik direktör Hagi'ye kesiyor. Başkan Canaydın'ı da buna dahil edenler var. Ancak her iki grup da futbolcuları ayırıyor, "Onlar ellerinden geleni yaptı, belki de tek suçu olmayan futbolcular" görüşünde birleşiyor. Taraftar cephesinde de durum farksız.

SON SÖZ YÖNETİMİN
Önceki gece Florya'da, "Gönüllerin Şampiyonu" tezahüratı yapılması taraftarın da 'başarı' konusunda kararsız olduğunu gösteriyor. Ancak önemli olan yönetimin değerlendirmesi. "G.Saray'ın başında yeni sezonda kim olacak, kaç kelle kopacak" soruları da bu değerlendirmede netlik kazanacak.

Kaynak : www.pasfotomac.com.tr

Ata