BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

Bir, Yeni Şafak'a yüklendi

Yeni Şafak ve Hürriyet arasındaki Uğur Dündar kavgası büyüyor. Ali Atıf Bir, konuya el attı. Bir, medyakronik'e verdi veriştirdi.

Abone ol Hürriyet ve Yeni Şafak arasındaki Uğur Dündar haberi tartışması devam ediyor. Ali Atıf Bir, "Tabansız eleştiri.." yazısında Yeni Şafak'ı eleştirdi..

Yazı : Ali Atıf Bir
Kaynak :
www.hurriyetim.com.tr

Yeni Şafak’ta medya eleştirisi yapacağım diye zorlanan ‘medyakronik’ diye bir köşe var. Yeni Şafak gibi haberleri ‘oldukça dindar’ bir filtrelemeyle sayfalarına yansıtan bir gazete.. Bu ortamda ‘medya eleştirisi’ yapıp, sonra da her iki yazıdan birinde Hürriyet’e ‘habercilik dersi’ vermek biraz ayıp oluyor.

Medyakronik eleştirmenlerinin çoğu zaman ‘tabansız’ eleştirileriyle uzanamadıkları ciğere ‘mundar’ der gibi bir duruma düştüklerini düşünüyorum. Alın size bir örnek. Hürriyet’in İstanbul Üniversitesi’ndeki bir amfide yapılan esrar partisini ön sayfadan, büyük bir fotoğrafla vermesi, Uğur Dündar gazeteciliğiymiş ve garipmiş. Zihniyete bakar mısınız, Türkiye’de bir üniversitenin amfisinde gündüz gündüz esrar partisi yapılacak, elde bunu kanıtlayan fotoğraf olacak ve bunun haber değeri olmayacak.

Oysa Hürriyet kamuoyunu uyardı: ‘Türkiye’de gençler arasında uyuşturucu kullanımın boyutları, yakalanma korkusu yaşamadan bir amfide esrar içebilmeye kadar vardı!’ Ve aslında ‘zımni’ olarak sordu: ‘Uyuşturucu kullanımını engelleme konusunda daha etkili çalışmanın zamanı gelmedi mi?’

Medyakronikçilere Narkotik Şube elemanları son zamanlarda ‘gençler arasında uyuşturucu kullanımın boyutları konusunda’ bir brifing verdiler mi acaba? Eğer vermedilerse kısa sürede verseler iyi olur. Belki bilgilenirlerse böyle ‘tabansız’ medya eleştirisi yapmaktan vazgeçerler.