BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,98
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'a yeni sezonda müthiş ikili

Mali ve idari açıdan Galatasaray'a çağ atlatan Başkan Adnan Polat, sportif başarıyı yakalamanın da formülünü buldu.

Abone ol

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, önümüzdeki sezon için Fatih Terim'i sınırsız yetki ile futbolun, Abdullah Avcı'yı da takımın başına getirmeyi planlıyor. Tugay Kerimoğlu da teknik kadroda yer alacak.

Zaman gazetesinden Hacı Hasdemir'in haberire göre Galatasaray'daki başkanlık döneminde futbolda yüzü gülmeyen Başkan Adnan Polat, yeni sezon öncesi Florya'da köklü değişiklikler planlıyor.

Sarı-Kırmızılı kulübü ekonomik ve mali yönden iyi bir noktaya getiren Başkan Adnan Polat, futbolda ise istediği başarıları bir türlü elde edememenin sıkıntılarını yaşıyor. Birçok yönden başarılı olan Polat yönetimi, futboldaki başarısız neticeler sebebiyle muhalefet tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor.

Bu sezon Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın yerine ligin 9. haftasında Galatasaray'ın başına geçen Rumen teknik direktör Gheorghe Hagi de beklentileri karşılayamadı. Son Fenerbahçe derbisinin kaybedilmesinden sonra yönetim, Hagi'nin biletini kesti. Futbolda yeni bir başarısızlığa tahammülü olmayan Polat, önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapmaya başladı.

FUTBOL TERİM'DEN SORULACAK

Polat'ın önümüzdeki sezon için Teknik Direktör Fatih Terim'i Florya'nın tek patronu yapmayı planladığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı takımda geniş yetkilerle donatılacak Terim, hem teknik direktörü belirleyecek hem de yapılacak yeni transfere karar verecek. Adnan Polat'ın, görevinden istifa eden Adnan Sezgin'in yerine yeni bir sportif direktörü de bu yüzden atamadığı ifade edildi.

MALİ KONGRE SONRASI POLAT MASAYA OTURACAK

Başkan Polat'ın, kararını yürürlüğe sokmak için 27 Mart'ta yapılacak Olağan Mali Genel Kurul toplantısını beklediği ifade edildi. Adnan Polat'ın mali ve idari yönden ibra olduktan sonra önce Fatih Terim'le ardından da teknik adam olarak düşünülen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un hocası Abdullah Avcı ile temasa geçeceği iddia edildi. Fatih Terim'in bu teklife mesafeli yaklaştığı belirtilirken Abdullah Avcı'nın sıcak baktığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı takımı sezon sonuna kadar çalıştırması beklenen Tugay Kerimoğlu da önümüzdeki sezon teknik kadroda yer alacak.

KONGRE ÜYELERİ YİĞİT ŞARDAN'A HESAP SORACAK

Galatasaray kongre üyesi Mehmet Bilen, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan'ın yanlış bir davranış içine girerek kendi şirketi üzerinden Sarı-Kırmızılı kulübe ağır fatura kestiğini söyledi. Kongre üyelerini bilgilendirmek için muhalif yönetici Mehmet Helvacı'nın toplantısına katılan Bilen, Galatasaray Başkan Yardımcısı Şardan'ın kulübe kestiği faturanın çok tartışıldığını ifade etti. Konunun Olağan Mali Genel Kurul'da Başkan Adnan Polat'ı zor durumda bırakacağını kaydeden Bilen, "Yiğit Şardan'ın şirketi üzerinden kulüple iş ilişkisine girmesi ve ağır fatura kesmesini ahlaki görmüyoruz. Şardan, yaptığı iş karşılığında kulübe 860 bin liralık fatura kesmiş." dedi.

Bilen, yöneticilerin kulüplerle iş ilişkilerinin her zaman yanlış anlaşılacağını anlatarak, "Yiğit Şardan'ın, Galatasaray'ın reklam işlerini başka şirkete sıkı pazarlıklarla ihale etmesi gerekiyordu. Buradan yüzde 5 yüzde 10 kâr elde edeceğim diye bu durumlara düşmemeliydi. Şu anda kulüpten para alan bir yönetici konumunda. Bu da hem kendisine hem de yönetime yakışmadı." ifadelerini kullandı.

Yiğit Şardan'ın yönetimde bulunduğu süre içinde Başkan Polat'a çok büyük zararlar verdiğini dile getiren Bilen sözlerini şöyle sürdürdü: "Basketbolda yaşanan Cemal Nalga skandalı da onun eseri. İstifa etmeye kalkıştığında Polat arkasında durdu. Bu kez de fatura skandalıyla karşımıza çıktı. Şardan başta olmak üzere yönetime bunun hesabını Mali Genel Kurul'da soracağız."