BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Van'a neden yardım edemedi?

Galatasaray’ın Van halkına para yardımı planının Biletix ile yapılan anlaşmaya takıldığı ortaya çıktı...

Abone ol

Van’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle tüm kulüpler yardım seferberliğine girerken, Galatasaray’ın para yardımı planının Biletix ile yapılan anlaşmaya takıldığı ortaya çıktı.

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın özel haberine göre Gaziantepspor ile çarşamba günü oynanan maçın hasılatını Van’a yollamak isteyen yönetimin önü, Biletix ile yapılan bir anlaşma yüzünden tıkandı.

Adnan Polat yönetiminin, geçtiğimiz dönem Biletix’le 3 yıllık anlaşma yapılıp, 6 milyon dolar avans çektiği ve karşılığında satılan biletlerin yüzde 60’ını verdiği belirlendi.
Gaziantepspor maçında satılan 7 bin biletten yaklaşık 500 bin TL gelir elde etmeyi düşünen Ünal Aysal yönetimi, Biletix anlaşması yüzünden kasaya sadece 200 bin TL gireceğini öğrenince, Van’a yardım fikrini rafa kaldırdı.

Sözleşme iptali gündemde
Biletix ile yapılan sözleşmenin ağır unsurlar içerdiğini tespit eden ve bilet gelirlerinin yüzde 60’ının kulübe girmemesinden dolayı büyük rahatsızlık çeken Galatasaray yönetimi, gelecek haftadan itibaren kendi biletini satabilecek bir organizasyonu başlatmak için harekete geçeceği de bildirildi.
Bu kapsamda Adnan Polat döneminde yapılan ve yüklü miktarda avans çekilen Biletix anlaşmasını iptal etmeyi düşünen sarı-kırmızılılar, bilet gelirlerinin tamamının kulübün kasasında kalması için yeni bir oluşum üzerinde duracak.

Çimler sökülüyor
Bursa ve Gaziantep maçlarında yaşanan sakatlıklarda birinci derecede etkisi olduğu iddia edilen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın çimlerinin değiştirilmesi için bugün çalışmalar başlıyor. İlk etapta çimlerin söküleceği açıklanırken, pazartesiden itibaren de yeni çimlerin serileceği belirtildi. Galatasaray’ın kasasından çimlerin yenilenmesi için 250 bin euro çıkacağı bildirildi.