BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Galatasaray pes etmedi

Galatasaray, Ali Sami Yen'de ikinci yarının en iyi takımı Trabzonspor'u yenerek şampiyonluk yarışını sürdürdü

Abone ol

Galatasaray, "zirvede bende varım" dedi.... Sarı-Kırmızlı ekip, Trabzonspor maçını kayıpsız geçerek şampiyonluk yarışında zirve takibini sürdürdü.

Bordo-Mavili ekip ise bu mağlubiyetle zirveye yaklaşma umutlarını tüketmiş oldu.

Karşılaşmanın en dramatik anı ise Musa'nın Arda ile girdiği ikili mücadelede sağ ayağının iki yerden birden kırılmış olması oldu. Son gelen bilgilere göre Bordo-Mavili futbolcunun 6 ay sahalardan uzak kalacağı yönünde oldu.

MAÇ SONUCU: GALATASARAY: 2-1 :TRABZONSPOR

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Bülent Demirlek, Erhan Sönmez, Alper Ulusoy

Galatasaray: Aykut, Tomas, Ergün, Ayhan, Emre, İliç, İnamoto, Sabri, Arda, Hakan, Necati

Trabzonspor: Tolga, Musa, Stepanov, Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Mustafa, Ceyhun, Gökdeniz, Umut

MAÇ BAŞLADI

Galatasaray tribünlerinden Sarı-Kırmızılı taraftarlardan yönetime protesto sesleri yükseldi... Taraftarlar 'Yönetim istifa' sloganlarıyla tepkilerini gösteriyorlar...

 Zorlu karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların vuruşuyla başladı... Her iki ekibe de başarılar...

1. dakika. Galatasaray savunmasında İnamoto top kaybı yaptı. Umut Bulut, rakip yarı sahanın ilk metrelerinde Aykut'u ilerde olduğunu görüp uzun mesafeli bir vuruş denedi. Bu şutta top isabetli olmadı.

4. dakika. Maçın ilk anları orta saha mücadelesi şeklinde geride kaldı. İki ekipte savunmasında dikkatli. Trabzonspor atağında Ceyhun rakip yarı sahaya geçtiği anda yerde kaldı. Serbest atışı yine bu futbolcu kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu Galatasaray savunması ilk pozisyonda uzaklaştıramadı. Umut, önünde bulduğu topu kaleye vurmak istedi. Savunma ayak koyarak bu topu çıkarttı.

7. dakika. Trabzonspor atağı bu anda hızlı gelişti. Ceyhun yarı sahayı geçtiği anda sol taraftan savunmanın arkasına hareketlenen Umut'a pasını attı. Umut, topla buluştuğu anda sağ taraftan bomboş pozisyonda rakip ceza sahasına sokulan Gökdeniz'e pasını çıkarttı. Bu pas isabetsiz olunca Trabzon adına tehlikeli olabilecek bir atak son buldu.

8. dakika. Maçta kaleyi bulan ilk şut Galatasaray'dan geldi. Trabzonspor ceza sahasına sokulan Sabri, sol taraftan ceza sahasına giren Arda'ya yerden pasını verdi. Arda, sol çarprazdan şutunu attı. Kaleci Tolga soluna kapanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

12. dakika. Mücadelede 0-0'lık beraberlik devam ediyor. Her iki ekipte birbirine oyunda üstünlük sağlayabilmiş değil. Trabzonspor savunmasında çok adamla kapanıp Galatasaray'a geniş alan bırakmıyor. Sarı-Kırmızılı ekipte rakip kaleyi zorlayacak hücum organizasyonlarını sahaya yansıtabilmiş değil.

17. dakika. Galatasaray golü Arda ile buldu. Sağ kanattan Ayhan ile gelişen atakta topla buluşan Necati ceza sahasına ortasını yaptı. Hakan Şükür topu kafa ile altıpas içine indirdi.Ayhan'ın önünden Trabzon savunması topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak Arda'nın ayaklarına geldi. Arda topu dizleriyle kontrol ettikten sonra yerden sağ köşeye plase bir vuruş yaparak takımını öne geçiren golü ağlara bıraktı.

Galatasaray, Arda'nın şık golüyle Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti.

22. dakika. Galatasaray golden sonra da ataklarını sürdürüyor. Trabzonspor bu bölümlerde oyunda kontrolü kaybetmiş bir görüntü sergiliyor. Sarı-Kırmızılı ekip oyunda üstünlüğü eline almış durumda.

25. dakika. Trabzonspor atağında Ayman topu ceza sahasına hareketlenen Umut'a doğru ortaladı. Bu futbolcunun ayak koyduğun meşin yuvarlak kaleci Aykut'un ellerinde kaldı.

28. dakika. Trabzonspor sağ kanattan köşe atışı kullandı. Savunmanın çıkartamadığı topa Stephanov hareketlendi. Trabzonlu futbolcu uygun durumda topa kafayı vuramadı. Galatasaray kalesi tehlikeli olabilecek bir pozisyonu ucuz atlattı.

31. dakika. Trabzonspor Umut ile Galatasaray kalesinde etkili oldu. Sol kanattan savunmanın arkasına atılan derin pasa Umut hareketlendi. Kaleci Aykut bu pozisyonda kalesini boşaltarak topa çıktı. Aykut'un yatarak müdahele ettiği top Umut'un önünde kaldı. Kalenin boş olduğu anda, savunmada kademeye Emre girerek tehlikeyi taçla uzaklaştırdı.

36. dakika. Maçta Galatasaray'ın Trabzonspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Galatasaray sol kanattan Arda ile etkili geldi. Bu futbolcu rakibinden söktüğü topu ceza sahasının önündeki Necati'ye kazandırdı. Necati şut şansı varken kaleyi düşünmedi. Bu futbolcunun ceza sahasının dışındaki Ayhan'a pasını attı. Ayhan'ın ceza sahasına doldurduğu topu savunma çıkarttı.


38.dakika. Trabzon'da büyük şansızlık. Arda ile ikili mücadeleye giren Musa sakatlık geçirdi. Sahadan gelen ilk bilgiler Musa'nın ayağında kırık olduğu yönünde. Bordo-Mavili futbolcu ambulans ile hastaneye kaldırıldı.


41.dakika. Ayağı kırılan Musa'nın yerine Trabzonspor'da Ufukhan girdi.

45. dakika. Karşılaşma Musa'nın kırılan ayağına doktorların saha içinde müdahale etmesi nedeniyle uzunca bir süre durakladı.

Hakem uzatma süresi olarak 7 dakika işaret etti.

45+1 dakika. Galatasaray'da rakibine sert giren Ayhan sarı kart gördü.


 45+3. dakika. Trabzonspor uzatma anlarında beraberlik golüne Erdinç ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına ortalanan topu Umut kafa ile arka tarafa aşırtı. Pozisyonu iyi takip eden Erdinç, altıpas içinde topu kafa ile ağlara göndermek istedi. Kaleci Aykut, yakın mesafeden yapılan bu vuruşta topu çelmeyi başardı.


45+6. dakika. Galatasaray 2 gole Arda ile çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına girdiği anda topla buluşan Arda, çarprazdan şutunu attı. Kaleci Tolga ağlara giden topu soluna harika uzanarak çıkartmayı başardı. Altıpas içinde boşta kalan meşin yuvarlağı Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.



45+7. dakika.
Trabzonspor ilk
yarının son saniyelerinde beraberlik golüne Stephanov ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Ceyhun serbest atışı kullandı. Ceza sahasına inen topu Galatasaray savunması çıkartamadı. Stephanov'un ayaklarına çarpan kaleci Aykut'un bakışları arasında direği yalıyarak auta çıktı.

Bu ataktan sonra hakem ilk yarı için son düdüğünü çaldı. Galatasaray, 17. dakikada Arda'nın ayağından bulduğu golle Trabzonspor önünde ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika. Trabzonspor'da ikinci yarıda Ersen Martin sahaya girdi. Çıkan futbolcu Mustafa Keçeli. 

İkinci yarıya Trabzonspor hızlı başladı. Sağ kanattan Gökdeniz atağı sürükleyen isim oldu. Bu futbolcunun ceza sahasına yerden yaptığı ortayı Umut iyi takip etti. Bu futbulcunun ayak koyamadığı top Aykut'un ellerinden sekerek altıpas içinde boşta kaldı. Galatasaray savunması zamanında bir müdahele ile tehlikeyi uzaklaştırdı.

50.dakika. Trabzonspor'da hakemin kararını protesto eden Ufukhan sarı kartı gördü.

 51. dakika. Trabzonspor beraberlik golüne Ersen Martin'in kafa şutunda çok yaklaştı. Ceyhun'un sağ kanattan kullandığı köşe atışında Ersen Martin yükselip kafayı vurdu. Sol dipten ağlara giden topu kaleci Aykut harika uzanarak kornere çeldi.




52. dakika. Trabzonspor beraberlik golünü Erdinç ile buldu. Köşe atışından gelen topa Erdinç ile birlikte kaleci Aykut yükseldi. Altıpas üzerinde Aykut topun kontrolünü sağlayamadı. Meşin yuvarlak bir anda Erdinç'in önünde kaldı. Erdinç'te boş kaleye sert bir şutla golünü attı.

Bu pozisyondan sonra Sarı-Kırmızılı futbolcular uzun süre itirazda bulundu. Hakem de kaleci Aykut'a sarı kartını gösterdi.

Trabzonspor, Erdinç'in golüyle Ali Sami Yen'de 1-1'lik eşitliği yakaladı.

56. dakika. Maçta tempo çok yükseldi. Galatasaray, kalesinde gördüğü beraberlik golünden sonra Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. Sarı-Kırmızılı ekip üst üste yakaladığı pozisyonlardan sonuç alamadı. Önce Necati ceza sahasının önünden dönüp şutunu attı. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı. Bir sonra ki pozisyonda Ayhan sol kanattan sıfıra kadar inip altıpas içine yerden ortasını yaptı. Bu pozisyonda meşin yuvarlak Necati ve Hakan Şükür'ün arasından geçti.

57. dakika. Galatasaray'da Ergün, Gökdeniz'e yaptığı sert faulden sonra sarı kartı gördü.

61. dakika. Galatasaray'da Umut'a arkadan sert giren İnamoto sarı kartı gördü. Kart sınırında bulunan İnamoto gördüğü bu kartla birlikte haftaya cezalı duruma düştü.

62. dakika. Galatasaray gole Necati ile yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Arda topu ceza sahası önündeki Hakan'a topu bıraktı. Hakan sağ çarprazdaki Necati'yi tek pasla topu aktardı. Necati, bomboş pozisyonda kötü bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

63. dakika. Galatasaray'da Ergün yerini Ferhat'a bıraktı.

66. dakika. Galatasaray'da İliç, Ceyhun'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

68. dakika. Trabzonspor'da Ceyhun yerini Yattara'ya bıraktı.


69. dakika. Galatasaray üstünlük sayısını İliç ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Ayhan yerden altıpas içine sert bir orta kesti. Trabzon savunması bu pozisyonda topu çıkartamadı. Altıpas içinde boşta kalan topu iyi takip eden İliç yakın mesafeden yerden plase bir şutla Trabzonspor ağlarını sarstı.

Galatasaray, İliç'in krıtik golüyle Trabzonspor karşısında 2-1 öne geçti.

74. dakika. Trabzonspor atağında ceza sahasına inen topa Umut elle müdahele edince hakem Bülent Demirlek'ten sarı kart gördü.

77. dakika. Maçın son bölümlerinde heyecan üst seviyede. Galatasaray'ın üstünlük golünden sonra Trabzonspor yeniden beraberlik golünü bulabilmek için ataklarını sıklaştırdı.

81. dakika. Trabzonspor'da Ersen Martin hakeme itirazdan sarı kart gördü.

83. dakika. Galatasaray'da gecenin başarılı isimlerinden Arda, yerini Hasan Kabze'ye bıraktı.

86. dakika. Maçta artık son dakikalara girildi. Galatasaray'ın Trabzonspor karşısındaki 2-1'lik üstünlüğü sürüyor. Bu dakikada Necati sağ çarprazda topu önünde bulduğu anda sert bir şut çıkarttı. Yükseklik kazanan meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

88. dakika. Galatasaray, Trabzonspor'un son dakikalarda tempoyu yükseltmesine yaptığı presle fırsat vermedi. Bordo-Mavili ekip bu dakikada gole yakın bir görüntü sergilemiyor.

89. dakika. Galatasaray'da Saşa İliç, kenara alındı. Mehmet oyuna dahil olan isim oldu.

90. dakika. Trabzonspor, Ayman'ın ara pasında ceza sahasına hareketlenen Gökdeniz ile Galatasaray kalesinde etkili oldu. Bu pozisyonda kaleci Aykut iyi bir zamanlama ile kalesinden çıkarak topu Gökdeniz'in bir adın önünde kontrol etti.

Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresini 4 dakika olarak işaret etti.

Maçın uzatma anlarında baş gol olmadı. Hakem zorlu 90 dakikanın son düdüğünü çaldı...

Galatasaray, zaman zaman çok zorlandığı karşılaşmada Trabzonspor'u 2-1'lik skorla mağlup ederek zirvede bende varım dedi.