BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Manisaspor'u gole boğdu

Galatasaray, Süper Lig'de 29. haftanın son maçında bugün deplasmanda Manisaspor'a konuk oluyor.Galatasaray Manisaspor maçı canlı anlatımı

Abone ol

Galatasaray nihayet 3 puanı hatırladı. Manisaspor'u müthiş bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup eden Aslan, 6 hafta aradan sonra kazandı. Sarı kırmızılılarda iki gol atan sezonun en çok konuşulan ismi kaptan Arda Turan, galibiyetin mimarı oldu.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Son 6 haftada 1 puan toplayan sarı kırmızılılar, Manisaspor maçına galibiyet hasretini bitirmek için çıktı. Cim-Bom'da Ege seferi öncesi önemli eksiklikler göze çarptı. 

Kart cezalıları Baros, Kazım, sezonu kapatan Neill ile Yekta, grip olan Kewell ve Teknik Direktör Bülent Ünder'den kesik yiyen Pino karşılaşmada forma giymedi. Öte yandan Manisaspor'da ise cezası bulunan Murar Erdoğan ve sakatlığı bulunan Murat Erdoğan kadroda yoktu. Tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve eleştri üstüne eleştri alan Aslan maça fırtına gibi başladı. Sağlı sollu ataklar rakibini yıpratan Galatasaray, 4. dakikada gole çok yaklaştı. Sol taraftan kullanılan kornere arka direkte boş durumda olan Mustafa Sarp zor olanı yapıp, boş kaleye yerine topu auta gönderdi. Sarı kırmızılıların baskısı dakikalar geçtikçe arttı ve beklenen gol geldi. 13. dakikada Arda Turan kornerden gelen topa iyi yükseldi ve topu ağlara gönderdi. Bu gol kaptan'ın ligde 3. hafta Eskişehirspor maçında sonra kaydettiği ilk gol oldu.

Taraftarla arasındaki buzları eriten ve tamamıyla futbola odaklandığı görünen Arda Turan şık bir golle farkı ikiye çıkardı. Sabri'nin ceza sahasına doldurduğu ofsayt diye duraksayan Manisaspor'un bakışları arasında ağlara gönderen Arda, takımını iyice rahatlattı. İlk yarının kalan dakikalarında konsantrasyonu bir an kolsun kaybetmeyen Aslan, 3. gol için de rakip kalede ciddi tehkiler yarattı. Stancu ile net bir fırsatı harcayan sarı kırmızılılar soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Seyir zevki açısında ilk yarıda futbolseverlerin keyif aldığı karşılaşmanın ikinci perdesi de nefes kesti. Konuk ekip ikinci yarıyı da iyi başladı ve Manisaspor kalesinde tehkiler yarattı. Arda'nın önderliğinde uzun zaman sonra keyifli bir futbol oynayan sarı kırmızılılar beklemediği anda kalesinde golü gördü. 59. dakikada Manisaspor'un kullandığı serbest atışta Dixon arka direkte düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

60. dakiada Culio uzaktan vurdu, Kalabane'ye çarpan top İlker'in bakışları arasında ağlara gitti:1-3

Gol düellosu Manisa'da daha bitmemişti. Hikmet Karaman'ın oyuna aldığı Kahe topla ilk buluşmasında ağları buldu. Simpson'un kullandığı kornere iyi yükselen Kahe, Manisa'yı yeniden ümitlendirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sarı kırmızılılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Ligin ikinci yarısında deplasmanda ilk kez kazanan Aslan 36 puana yükseldi. Manisaspor ise 36 puanda kaldı.

KARŞILAŞMANIN AYRINTILARE VE GOLLERİ
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, üst üste bulduğu ataklarla Manisaspor kalesinde etkili oldu. Kurduğu baskının ardından kaptan Arda ile goller bulan sarı kırmızılı ekip, 2-0 öne geçtikten sonra her iki ekip de etkili pozisyon bulamayınca, maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

4. dakikada sağ kanattan Mustafa'nın gönderdiği ortada, ceza alanı dışından Culio'nun sert şutunda top, yandan auta gitti.

6. dakikada Galatasaray, çok önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Arda'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Stancu, kafayla topu arka direğe aktardı. Burada müsait durumdaki Mustafa topa istediği gibi dokunamayınca, meşin yuvarlak dışarı çıktı.

13. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında, Aydın'ın ceza alanı içinde gönderdiği ortada, Culio'nun vuruşu üstten auta gitti.

14. dakikada Galatasaray, öne geçti. Sağ kanattan Culio'nun kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Arda'nın kafa vuruşunda, top ağlarla buluştu: 1-0.

17. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Galatasaray adına kazanılan serbest atışı kullanan Sabri, direkt kaleye göndermek istediği ama barajdan dönerek önüne düşen topu, bu sefer ceza sahası içine ortaladı. Bomboş pozisyonda kontrol ettiği topu kaleci İlker'in üzerinden aşıran Arda, kafasıyla golü attı.

42. dakikada Stancu'nun attığı sert şutta top, kaleci İlker'den döndü, Arda'nın kalecinin üzerinden göndermek istediği meşin yuvarlak, İlker'de kaldı.
İlk yarı, Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR.

66. dakika. Manisaspor Kahe'nin attığı gol ile durumu 3-2 yapıyor.Yiğit İsmail Gökoğlan sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Kahe ön direkte kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.

60. dakika. G.Saray Culio ile 3. golünü buldu. Stancu'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Culio uzaktan kaleyi denedi. Savunmadan Kalabane'nin başından seken top İlker'i yanıltarak köşeden ağlarla buluştu. G.Saray bu golle skoru 3-1 yaptı.

59. dakika. Manisaspor Dixon ile golü buldu. Yiğit İsmail Gökoğlan sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Dixon arka direkte kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu. 2-1

MANİSASPOR: 2-3 :GALATASARAY

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Barış Şimşek, Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci

Manisaspor: İlker, Ferhat, Kalabane, Dixon, Eren (Dk. 25 Yiğit Gökoğlan), Isaac, Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Iwanski (Dk. 34 Bekir), Simpson, Makukula
Galatasaray: Zapata, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Insua, Aydın, Ayhan, Mustafa, Culio, Arda, Stancu

Goller: Dk. 14 ve 17 Arda Dk. 60 Culio (Galatasaray) Dk. 59. Kahe
Sarı kart: Dk. 16 Kalabane (Manisaspor)