BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,20
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray maçında tartışmalı penaltı! Karar doğru mu?

Galatasaray-Sivasspor maçının 17. dakikasında maçın hakemi Umut Meler, Belhanda'nın ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyonda VAR'a gitti ve VAR'dan penaltı kararı çıktı. NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve hakem yorumcusu Deniz Çoban, penaltı kararının doğru olduğunu ifade etti.

Abone ol

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. ve ilk yarının son haftasında Demir Grup Sivasspor'u konuk ederken hakem Halil Umut Meler sosyal medyada tartışılan bir penaltı kararı verdi.

Maçın 17. dakikasında Galatasaray, Belhanda'nın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi. Hakem VAR'a gitmeye karar verdi ve penaltı kararıyla döndü. Uğur Çiftçi sarı kart gördü. 20. dakikada topun başına geçen Eren Derdiyok penaltıdan beraberlik golünü attı ve skor 1-1 oldu.

Galatasaray Sivasspor maçı golleri ve geniş özeti

RIDVAN DİLMEN: "PANALTIYI TARTIŞMAM"

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan 'Yüzde 100 Futbol' adlı programda pozisyonu değerlendirdi. Dilmen, "VAR futbola Messi gibi geldi, fark yarattı. VAR'a giden hakemlerin %90'ı dolu gelirler, ararsan bulursun çok olur. Dün Kasımpaşa - Beşiktaş maçında aradı, bir kol buldu. Galatasaray'ın penaltısı sonuçta penaltı, ayağına deydiyse, tartışmam" ifadelerini kullandı.

DENİZ ÇOBAN: "KARAR DOĞRU"

Hakem yorumcusu Deniz Çoban, pozisyonu yorumladı ve penaltı kararının doğru olduğunu belirtti.