BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  DÜNYA

Macron'dan Trump'a çok sert tepki!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye’den çekileceğini duyuran ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi. Macron, “Bir müttefik güvenilir olmalı” dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceğini açıklaması üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıklamalarda bulundu.

Macron, resmi ziyarete geldiği Çad'ın başkenti N'Djamena'da düzenlenen basın toplantısında, “Amerikalı müttefikimizin Suriye konusunda verdiği karardan dolayı çok üzgünüm. Bir müttefik güvenilir olmalı" dedi.

Trump duyurdu: ABD'nin yeni Savunma Bakanı Shanahan oldu!

“MATTİS GÜVENİLİRDİ”

Macron konuşmasında, Tump’ın Suriye’den geri çekilme kararından sonra istifa eden ABD Savunma Bakanı James Mattis'e ise övgüde bulundu.

Macron, Mattis için, “Müttefik olmanın önemini daima hatırlatan, güvenilir bir muhataptı” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir müttefik olmak omuz omuza mücadele etmektir” diyen Macron, ”Askerlerimiz hayatını müttefik güçlere emanet ediyoruz, bu sebeple bir müttefik güvenilir olmalı” açıklamasını yaptı.

Macron ayrıca ABD askerlerinin Çad’da Fransız askerleri ile birlikte çalıştığını hatırlatarak “Özel bir işbirliği yapıyoruz” dedi ve bu işbirliğinin uzun süre devam etmesini dilediğini söyledi.