BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.498,21
HABER /  GÜNCEL

Galata kulesi dibinde ilişkiye girmişler

Galata Meydanı'nda içki içenlerle mahalleli arasında başlayan tartışmada yaşanan içki krizi devam ediyor.

Abone ol

Kulenin çevresindeki güvenlik şeridi halen duruyor. İçki içmek için kule çevresine gelen gençler ise duruma tepki göstererek kuleye yakın yerde içki içmeye devam etti.

Kule dibinde eğlenen genç bir kadının anlattıkları düşündürücüydü:

"İnsanlar gece üçte dörtte bağırış duymak istemiyor. Veya evinin önüne gelip tuvaletinin yapılmasını istemiyor. Birebir burada oturan tanıdığım var. O anlatıyor Kapının önünde ilişkiye girenler bile oluyor."

Mahalle sakinleri ile içki içenler arasında çıkan tartışmaya polis el koydu. Galata Kulesi çevresindeki oturma bankları kaldırılmış kule çevresinde polis nöbeti başladı. Polis ekiplerinin bu akşam da kule çevresinde nöbet tutmaya devam etti.

DÜZENE SOKULMASI İÇİN YAPTIRIM GEREKLİ1.20120630130307.jpg

Arkadaşlarıyla birlikte gelen bir kadın kule çevresindeki içki yasağıyla ilgili olarak "İçki sınırlarını bilenler için olabilir. Ama toplumda her türli insan olduğu için dikkat etmek lazım. Toplumsal kurallara uyulmuyorsa içilmemeli bence. Ben destekilyorum. İçip eğlencesini yapıp gidiyorsa bu gayet normal. Ama maalesef bazı şeylerin düzenene sokulması için yaptırım uygulanması gerekiyor ülkemizde. Ben içilmemesine karşı değilim.

ORTA YERDE İLİŞKİYE GİRENLER OLDU

Daha önce büyük sapkınlıklar çıkıyordu. Kavgalar dövüşler. İnsanlar çeşit çeşit olduğu için ya yaptırım uygulayacaksın ya serbest bırakacaksın. Burada yaşam da var. İnsanlar gece üçte dörtte bağırış duymak istemiyor. Veya evinin önüne gelip tuvaletinin yapılmasını istemiyor. Birebir burada oturan tanıdığım var. O anlatıyor. Kapının önünde ilişkiye girenler bile oluyor. Bunların olması çok çirkin" dedi. 

ŞERİT KALDIRILMALI2.20120630130323.jpg

Duruma tepki gösteren başka bir genç ise "Polisler burada oturamazsınız yasak dedi. Birşey söyleyemedi. Bizde kimseyi rahatsız etmediğimizi söyledik. Bunun üzerine kimliklerimizi aldı. Kontrol etti. 5 dakika sonra ya kalkın yada yapacağımızı biliyorsunuz dediler.Bizde ne yapacaksınız dedik. Birşey söyleyemediler. Gittiler. Şikayet olmadığını anlayınca kimliklerimizi iade etti. Burası bu gece size tahsis edildi bu gece. Buyurun afiyet olsun dediler ve gittiler. Burada bu hukuksuzluk bu şerit kaldırılmalıdır" diye konuştu.