BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  DÜNYA

6.6 şiddetinde deprem

Meydana gelen deprem sonrası ülkede çok sayıda yaralı var

Abone ol

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yerel saatle 05.07'de (TSİ 00.07) 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bölgenin batısındaki dağlık alanda meydana gelen çok şiddetli depremde 1'i ağır olmak üzere 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

SEKİZ ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'ne göre yerin 18 kilometre altında meydana gelen deprem, bölgenin merkezi Urumçi'de hissedildi.

Yerel basın organları, Urumçi'de halkın panik içinde yataklarından fırlayarak sokağa çıktığını belirtti. Resmi basın organları, depremi takip eden bir buçuk saat içinde bölgede büyüklüğü en az 3.0 olan sekiz artçı sarsıntının gerçekleştiğini duyurdu.

YERE ÇOK BİR DERİNLİKTE OLDU

Uzmanlar, depremin yere oldukça yakın bir derinlikte meydana gelmesinin sarsıntı şiddetini arttırdığına işaret ediyor. Kazakistan sınırına yakın bölgede nüfus yoğunluğunun düşük olduğu ifade edilirken, bazı köylerde evlerin yıkıldığı ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtiliyor. Yüzölçümüyle Çin topraklarının altıda birini oluşturan Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bu yıl 105 deprem oldu. Bugünkü, büyüklüğü en yüksek deprem olarak kayda geçti.