BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Futbolcunun kaskosu '0' araç fiyatı

Yeşil sahanın yıldızları lüks araçları için 'orta direk' ailelerin hayallerini süsleyen otomobillerin bedeli kadar kasko ödüyor.

Abone ol

Turkcell Süper Ligi futbol takımlarının oyuncuları, aldıkları astronomik transfer ücretleriyle değişik yatırımlar yapsa da, en çok servet değerindeki otomobilleriyle konuşuluyor.

Emre Belözoğlu, Arda Turan, Volkan Demirel ve Gökhan Gönül lüks otomobil düşkünü futbolcular arasında.

YABANCILAR DAHA MÜTEVAZI

Objektiflere son model araçlarıyla yansıyan futbolcuların bazıları iki araç kullanıyor. Özellikle Lamborghini ve Ferrari kullanan futbolcular, 15 ile 25 bin TL arasında kasko bedeli ödüyor.

Bu araçların yıllık taşıt vergisi ise 11 bin TL tutuyor. Dolayısıyla futbolcuların kullandığı lüks otomobillerin bir yıllık masrafı, sıfır bir araç almaya yetiyor.


Buna karşın, yurtdışında top koşturan ünlü futbolcuların çoğu araç seçimi konusunda daha mütevazı davranıyor. Juventus'un dünyaca ünlü forveti Del Piero 30 bin TL'lik Fiat 500 kullanırken, Manchester United'ın dünyaca ünlü golcüsü Wayne Rooney ise 25 bin TL değerinde olan Ford Ka model otomobili tercih ediyor.

Resim

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu Mercedes, Porsche ve Audi marka araçlarından sonra yeni aldığı beyaz renkteki Bentley marka arabasıyla önceki gün Bebek'te objektiflere yansıdı. Futbolcunun bu otomobile sahip olmak için ödediği para ise 450 bin euro, yani 900 bin TL...