BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rijkaard faturayı takıma kesti

Rijkaard, başarısızlığın faturasını bir tek kendisine kesmedi! Skibbe'den Jo'ya kadar herkes, Hollandalı'nın hışmına uğradı

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, takımının ligde bitime iki hafta kala ilk iki şansını matematiksel olarak da kaybetmesi sonrası bir sezon değerlendirmesinde bulundu. Rijkaard, üç kulvarda da dibe vuran sarı- kırmızılıların başarısızlığını masaya yatırdı, ancak faturayı neredeyse kendisi dışındaki herkese çıkardı! İşte "total futbol" oynatmak istediği Galatasaray'da "total çöküş" yaşayan Hollandalı teknik adamın hışmına uğrayanlar:

1 SKİBBE VE KORKMAZ

Sezona iyi girdik. Kuvvetliyken güzel futbol oynadık. Ama 10. haftadaki Fenerbahçe yenilgisiyle sorunlar başladı. Galatasaray (Michael Skibbe ve Bülent Korkmaz yönetiminde) Bu düşüşün, sezonu çok erken açmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Geçen sezonu 5. bitirmenin bedelini uzun bir sezon yaşayarak ödedik.

2 KİRALIK OYUNCULAR

BAROS ve Kewell gibi kilit oyuncuların sakatlığı, bizi zor durumda bıraktı. Onların yerine devre arasında eşit değerde takviyeler yapamadık. Gol yollarında çok sıkıntı çektik. (Jo Alves ve Giovani Dos Santos devre arasında kiralanmıştı)

3 EMRE GÜNGÖR

Çok çalıştık, ancak bazı maçlarda şanssızlıklar yaşadık. Topu kaybediyoruz ve kalemizde gol yiyiyoruz. Buna ben ne yapabilirim ki? (Emre Güngör'ün hatasıyla 1-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasını kastetti.)

4 YEDEK KULÜBESİ

Geniş bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum. Yedek oyuncular açısından yeterince güçlü değildik. Bu takımda güncellemeler ve düzeltmeler yapılmalı. Anahtar oyuncuları çıkardığınızda, geriye kalan kadroyla zorlanıyoruz. Sakatlanan futbolcularımızın yerine koyacak aynı kalitede alternatif oyuncular yok.

5 DEFANS HATALARI

Bursaspor defansif futbol oynayarak bu noktaya geldi. Biz ise Galatasaray olarak iyi ve ofansif futbol oynamayı, topu ayağımızda tutmayı hedefledik. Ancak yaptığımız defansif hatalarının bedelini ağır ödedik. Zaten bu da şu andaki lig sıralamasını açıklıyor. (28. haftaya kadar takımın bankosu olan Servet Çetin, son 4 maçta 1 dakika bile oynamadı.) Bilindiği gibi Rijkaard, İstanbul Belediye maçı sonrası gazetecilerin karşısına çıktığında "Suçlu kim? Siz seçin" diyerek tepkisini göstermişti.