BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Futbola ara veriliyor

İtalya'da ligi tatil etme düşüncesi de gündeme geldi

Abone ol

İtalya'da dün bir Laziolu taraftarın polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili olarak hükümet ve futbol yetkililerinin biraraya geldikleri zirve toplantısı sona erdi.

İtalya Spor Bakanı Giovanna Melandri, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, olaylar sonrasında alınacak önlemlerin İtalya Futbol Federasyonu'nun bu akşam yapacağı toplantıda netleştirileceğini belirterek, ''Spor yetkililerinin herkese örnek alacak bir karar almalarını istiyorum. Spor yetkililerinden, önümüzdeki hafta ligi tatil etme ihtimalini de nazarı itibara almalarını söyledim. Karar, federasyonun yapacağı toplantıda netleşecek'' dedi.

Melandri, olayların spora gölge düşürdüğüne değinerek, ''Dünkü olaylarla spor değerlerine tam iki kez darbe indirilmiştir. Hem genç bir taraftar hayatını kaybetti, hem de şiddet olayları yeniden sahneye çıktı'' diye konuştu.

Giovanna Melandri, Laziolu taraftarın ölümüne duyulan üzüntünün yaşanan şiddet sahnelerini mazur gösteremeyeceğini de ifade ederek, şunları söyledi:

''Spor camiası, bir gencin hayatını kaybetmesi karşısında duyulan üzüntüyü jestlerle de gösterebilmelidir. Hadiseyle ilgili incelemelerin takipçisiyiz. Ama, yaşamını yitiren gencin anısıyla bağdaşmayacak olan gözü dönmüş şiddetin de net bir şekilde kınanması gerekiyor.''

Hükümetin spor yetkilileriyle yaptığı toplantıya, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Giancarlo Abete, Kulüpler Birliği Başkanı Antonio Matarrese ve İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Gianni Petrucci de katıldı.