BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sabahın Sakık balonu

Adalet Bakanlığı, Sabah'ın Sakık'a dizüstü hediye edildi haberini yalanladı

Abone ol

Adalet Bakanlığı, E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan terörist Şemdin Sakık'a devletin lap top hediye ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla, Sabah Gazetesi'nin "Şemdin Sakık'a devletten hediye lap top" başlıklı haberini yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK'nın 2'nci adamı Sakık'ın internete girişine izin verildiği şeklindeki iddiların doğrul olmadığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Ceza ve infaz kurumlarında iyileştirme ve eğitim çalışmaları kapsamında mahkumlara bilgisayar kullanma izni verilmektedir. Haberde ismi geçen hükümlüye de 27 Mayıs 2002 tarihinde parası kendisi tarafından ödenerek satın alınan bir masaüstü bilgisayar verilmiştir. Bu bilgisayarın arızalanması üzerine geçici olarak kurum tarafından kendisine internet bağlantısı olmayan bir dizüstü bilgisayar verilmiştir."

Açıklamada, ayrıca, Sakık'ın bazı gazete haberlerinde yer aldığının aksine internet kullanamadığı, herhangi bir internet sitesi kurmadığı ifade edildi.