BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Futbol seçime girdi Şahin çekildi

Devlet Bakanı Şahin siyasi müdahalesine gerek kalmadan Federasyonun seçim sürecine girmesiyle rahatladı.

Abone ol

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Federayon'un seçim sürecine girmesiyle ilgili gelişmeleri nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulunun, olağanüstü genel kurul toplanması için kendisini göreve davet eden iki raporu bulunduğunu anımsattı ve şöyle konuştu:

"Ben bir siyasi olarak Futbol Federasyonu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya davet edebilirdim. Ancak bunun federasyon delegeleri tarafından yapılmasının daha doğru olacağını, hatta federasyon yönetimi kurulu bunu yaparsa çok daha iyi olacağını önermiştim. Biraz geç de olsa Futbol Federasyonu delegeleri, yeterli miktardaki imzayla böyle bir çağrıyı yaptılar, hayırlı olmasını diliyorum."

KİMSEYİ ADAY GÖSTERMİYORUM
"Haluk Ulusoy yeniden aday olabiliyor mu?" sorusuna Şahin, "O konulardaki yorumları ben yapmam, bana yaptırmayın" yanıtını verdi.

Federasyon Başkanlığı için Hamdi Akın'ın isminin geçtiğinin anımsatılması üzerine Şahin, "Onlar tamamen benim dışımda. Başkanı delegeler seçecektir. Aday olur, bazı kişiler aday gösterilir ama sonuçta kararı genel kurul delegeleri verecektir. Hiçbir kimseyi aday olarak önermiyorum, önermem de doğru olmaz, böyle bir yetkim ve görevim de yok" diye konuştu.

GELİŞMELERDEN MEMNUN MUSUN?
Şahin, "(Siyasi müdahalenize gerek kalmadan böyle bir oluşumun sağlanmasından dolayı memnunsunuz) diyebiliriz herhalde" sözleri üzerine ise şunları kaydetti:

"Bu, bir demokratik süreçtir. Ben hep şunu söyledim: Futbol oyununun gerçek aktörleri delegeler demokratik bir olgunluk gösterecekler ve kendi sorunlarını kendileri çözecekler, böyle bir yapıyı oluşturacaklar diye temenni etmiştim. O noktaya gelmiş olmaktan dolayı memnunum."